Обережно! «ПЦУ» може влаштувати провокації на території Києво-Печерської Лаври

Останню добу в афільованих з одіозним олігархом П. Порошенком ЗМІ представники «ПЦУ» активно мусують тему можливих провокацій біля Успенського собору Києво-Печерської Лаври.

Оскільки Українська Православна Церква ніколи не вчиняла і не планує ніяких провокацій, стає зрозумілим, що розмова про провокації є інформаційним фейком, або ж провокативні дії на 7 січня можуть готувати самі представники «ПЦУ» з метою звинувати в них вірян канонічної Церкви.

Враховуючи непоодинокі напади на священиків УПЦ за останні кілька тижнів, а також те, що представники «ПЦУ» неодноразово влаштовували бійки і хуліганські дії по відношенню до вірян Української Православної Церкви, загроза порушення порядку під час перебування «ПЦУ» на території Успенського собору Лаври зростає.

До того ж, безпідставне недопущення вірян УПЦ до богослужіння у кафедральному соборі з метою надання можливості перебувати там очільникам «ПЦУ» вже саме по собі є провокацією, яка підпадає під ознаки п. 2 статті 161 Кримінального кодексу України, вчиненої посадовими особами.

Просмотров: 1270