У Чорноморську поліція відпустила чоловіка, який під час Літургії нападав із ножем на священника

25 грудня 2022 року під час Божественної літургії невідомий напав із ножем на настоятеля Преображенського храму міста Чорноморськ Одеської єпархії протоієрея Миколая Позднякова. Парафіяни знешкодили нападника, але поліція його відпустила. Про це повідомляє телеграм-канал «Дозор на Першому Козацькому», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Миколай Поздняков розповів, що коли священнослужителі винесли Святі Чаші для Причастя, на амвон забіг чоловік і замахнувся на нього ножем. Тільки завдяки швидкій і безстрашній реакції парафіян храму нападника вдалося знешкодити.

Поліція, яка прибула на місце злочину із запізненням на пів години, затримала нападника, проте, як виявилося, його відпустили і наступного дня він знову прийшов до храму.

«‎На наші запитання співробітники поліції відповідали: “Він же нічого не зробив, нікому не наніс шкоди”. Проте на відео чітко видно, як ця людина тримала в руці ніж і замахувалася на священника…», – розповідає отець Миколай.

Нагадаємо, 2 січня 2023 року відбувся напад на клірика Вінницької єпархії протоієрея Антонія Ковтонюка. Священник отримав ножове поранення.

Просмотров: 1541