Через соцмережі «ПЦУ» активно пропонує безкоштовне підвезення громадян з різних областей України до Лаври на Різдво

У зв’язку із запланованим проведенням очільниками «ПЦУ» релігійних заходів в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври 7 січня, представники цієї структури в областях анонсували «безкоштовні паломництва» на Різдво до Верхньої Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Запорошення на «Різдвяне богослужіння» розсилається громадянам через соціальні мережі. Відповідно до повідомлення пресслужби «Рівненської єпархії ПЦУ», організовують масове транспортування людей до Лаври Паломницький центр «ПЦУ» та афільована з «ПЦУ» паломницька служба «Метеора».

Факт того, що задля проведення богослужінь у Лаврі «ПЦУ» вимушена збирати людей з різних населених пунктів, які розташовані за сотні кілометрів від Києва, яскраво свідчить про рівень підтримки цієї організації віруючими людьми.

Слід зазначити, що в час, коли Успенський собор та Трапезна церква Києво-Печерської Лаври використовувалися для проведення богослужінь УПЦ, обидва ці храми були переповнені кожного недільного дня, а на такі великі свята як Різдво, через величезну кількість богомольців частина вірян молилася на подвір’ї біля цих храмів.

Просмотров: 2470