У Рівненській єпархії викрили фейк про агітаційні листівки у Межирицькому монастирі

6 січня 2023 року на сайті «Район. Острог»‎, а згодом і на деяких інших ресурсах місцевих ЗМІ, з’явилась новина про те, що під час обшуків СБУ в Троїцькому Межирицькому чоловічому монастирі було виявлено агітаційні листівки об’єднання Медведчука. У Рівненській єпархії викрили та спростували даний фейк. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальну пресслужбу.

«Обшуки у нас відбувались 4 січня, усі деталі запротокольовано працівниками СБУ, – коментує насельник Межирицької обителі ієродиякон Христофор, – Новину про те, що наче у нас знайшли якісь агітаційні матеріали, мені вранці надіслали прихожани на телефон. Я відразу зателефонував у СБУ і вони повідомили, що ніяких матеріалів для ЗМІ, щодо обшуків не надавали і їм не відомо про агітки Медведчука у стінах монастиря»‎.

Рівненська єпархія закликає усі ЗМІ ретельно перевіряти отриману інформацію перед публікуванням та вимагає перестати писати неправдиві матеріали про парафії та монастирі Української Православної Церкви.

 

Просмотров: 4436