Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Голосіївському монастирі (відео)

9 січня 2023 року, у день пам’яті апостола первомученика і архідиякона Стефана, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкове богослужіння у Покровському Голосіївському чоловічому монастирі Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За Божественною літургією у головному храмі монастиря Предстоятелю співслужили архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Іванківський Кассіан, намісник обителі єпископ Ворзельський Ісаакій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший владика возвів у сан архідиякона насельника обителі ієродиякона Миколая.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив хіротонії насельників Голосіївського монастиря. Ієродиякон Антоній (Духненко) висвячений в ієромонаха, монах Серафим (Семидітний) став ієродияконом.

Після запричасного вірша зачитали різдвяне послання Предстоятеля архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Української Православної Церкви.

Богослужіння завершилось чином славлення перед іконою Різдва Христового. Блаженніший владика привітав вірян зі святом та благословив паству.

Після Божественної літургії Предстоятель звершив освячення нового братського корпусу обителі.

Нагадаємо, 8 січня Предстоятель очолив святкове богослужіння у Флорівському монастирі.

Просмотров: 4640