Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив святкове богослужіння у Почаївській Лаврі

12 січня 2023 року, у післясвято Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Почаївській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкове богослужіння відбулось в Успенському соборі обителі.

Предстоятелю співслужили голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, намісник Лаври митрополит Почаївський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита, духовенство обителі і гості у священному сані.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Наприкінці богослужіння звершили чин славлення Різдва Христового.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству зі святом.

«Празник Різдва Христового – це празник миру, Божого миру і Божого благовоління, – сказав Предстоятель. – Нехай той мир, який оспівували в різдвяну ніч ангели, і Боже благовоління спочивають в серці кожного з нас, в наших сім’ях, в нашій українській землі й в усьому світі. Нехай кожна людина знайде свою зірку, яка веде її до Христа, тому що у Христі наш мир, у Христі наше щастя, у Христі наше теперішнє і майбутнє – бо Христос це є Життя».

Нагадаємо, Блаженніший владика звершив святкове богослужіння у Зимненському жіночому монастирі.

Просмотров: 9521