Протоієреї Миколай Данилевич: Активна боротьба з однією конфесією відображається на загальному ставленні суспільства до Церкви

Соціологи помітили деяке погіршення ставлення до Церкви. Про це йдеться у результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 4-27 грудня 2022 року.

На переконання заступника Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрея Миколая Данилевича, боротьба з однією конфесією відображається на загальному ставленні суспільства до Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал священника.

«Частка тих, хто довіряє Церкві, знизилася з 51% до 44%, а баланс знизився з +27% до +22%», — констатують соціологи.

Протоієрей Миколай Данилевич, коментуючи статистичні дані, підкреслив, що боротьба з однією конфесію «відображається на всіх інших конфесіях і на загальному ставленні суспільства до Церкви взагалі».

«Тому, ті, хто лобіюють інтереси однієї конфесії й агресивно топлять (забороняють, обмежують) іншу, нехай подумають, чи не стане це для них Пірровою перемогою», — зазначив він.

Священнослужитель також звернув увагу релігієзнавців і експертів, які сьогодні «піаряться на хейті проти УПЦ» на те, що при такому розвитку подій вони «скоро стануть нікому не потрібні й вимушені будуть шукати іншу роботу».

«Адже поки є Церква (чи інша релігійна організація) і вона сильна, поки є інтерес в суспільства до релігії, то й вони потрібні якоюсь мірою, щоб доносити суспільству якісь свої думки про неї, а як Церкву придушать, то й релігієзнавці стануть не потрібні. Адже зникає або стає не актуальним об’єкт їхнього дослідження», — додав отець Миколай.

Дослідження тривало упродовж 4-27 грудня 2022 року. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 995 респондентів у віці 18 років і старше, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Просмотров: 1050