Церква молиться за постраждалих внаслідок бомбардування Дніпра

У ці дні повнота Української Православної Церкви молиться за загиблих та постраждалих внаслідок російського ракетного удару в житловий будинок у місті Дніпро 14 січня 2023 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

У Неділю, 15 січня, Блаженніший Митрополит Онуфрій підніс молитви за одужання поранених та упокій загиблих у Дніпрі.

У монастирях та храмах Української Православної Церкви звершили заупокійні богослужіння та молилися про одужання поранених, постраждалих, тих, хто втратив своїх рідних чи близьких.

15 січня митрополит Дніпропетровський і Павлоградський висловив співчуття у зв’язку з трагедією.

«14 січня 2023 року в наше місто, в нашу рідну домівку – місто Дніпро прийшла жахлива біда. Під час масованого повітряного удару ворожа ракета влучила у багатоповерховий житловий будинок на ж/м Перемога, — сказав владика. — На даний час вже відомо про два десятки загиблих та кілька десятків поранених, продовжуються роботи по розбору завалів і, на жаль, кількість постраждалих збільшується. Ці звістки відгукуються болем і стражданням в моєму батьківському серці. Щиро висловлюю молитовні співчуття всім постраждалим внаслідок цієї страшної трагедії».

Митрополит Іриней зазначив, що у ці дні у всіх храмах та монастирях Дніпропетровської єпархії моляться, щоб Всемилостивий Господь упокоїв душі невинно вбитих в оселях праведних та підносять молитви за усіх постраждалих у результаті трагедії.

Ієрарх також подякував усім, хто зараз працює над ліквідацією трагедії: «Нехай Господь укріпить Вас в жертовному подвизі служіння ближнім».

«В ці дні призиваю всіх Вас, дорогі брати і сестри, до особливої молитви, щоб Всемилостивий Господь Своєю благодаттю Сам витер сльози всім страждаючим нині, зупинив страшну війну, і вінчав нашу рідну Дніпропетровщину і всю Україну миром та благоденством!», — закликав він.

Висловили співчуття рідним і близьким загиблих в день трагедії Київські духовні школи: «Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душі невинно вбитих в оселях праведних. Ми підносимо свої молитви за одужання поранених та тих, хто залишився без домівки».

15 січня у стінах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці була відслужена заупокійна літія за усіма загиблими внаслідок російського ракетного удару у м. Дніпрі.

Заупокійну літію за спочилими з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра звершив викладач архімандрит Афанасій (Стрельцов).

Заупокійні молитви про упокоєння жертв трагедії підносили у Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.

Архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл помолився про одужання поранених та упокій загиблих у Дніпрі в Чарторийському монастирі на Волині.

«Сьогодні в сумських храмах ми молилися, щоби Всемилостивий Господь упокоїв душі невинно вбитих українців, що загинули в своїх домівках, під завалами та втер сльози страждаючих. Господи, даруй Україні перемогу й благословенний мир!», — зазначив митрополит Сумський і Охтирський Євлогій.

З благословення Митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела під час недільних богослужінь лунали заупокійні молитви про загиблих мирних мешканців в м. Дніпро та воїнів, які віддали свої життя за Україну в храмах Одеської єпархії.

Просмотров: 446