Блаженніший Митрополит Онуфрій: Христос нас вчить, що тих, хто согрішив, треба не розіп’яти, а молитись, щоб вони покаялись (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своєму слові 15 січня 2023 року в кафедральному соборі  Чернівців звернув увагу — тим, що у Церкві є покаяння і прощення, Вона відрізняється від усіх інших організацій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Я хочу, дорогі брати і сестри, побажати всім вам кріпості духа, тому що ми переживаємо складні часи і випробування… Триває зовнішня війна. І хтось намагається зробити всередині держави релігійну війну, щоби ослабити державу, щоби ослабити нас, щоб зробити нас вразливими. Те Царство, яке розділиться саме в собі, не може встояти — це слова Бога. Якщо комусь щось не подобається, це не є причина воювати всередині країни один проти одного»,  — сказав Архіпастир.

Блаженніший владика зазначив, що «всі ми люди і ми можемо помилятися, але Бог дає людині покаяння».

За його словом саме тим, що у Церкві є покаяння і прощення, Вона відрізняється від усіх інших організацій, в тому числі політичних партій.

«Коли людина згрішить і каже Богові: “Боже, прости мене, я згрішив”, тоді Бог приймає людину у покаянні і ми прощаємо людину. В інших інституціях цього прощення немає: согрішив — в’язниця, вислання, вигнання з роботи, штрафи і так далі. А у Церкві є прощення. Від нас часто вимагають, щоб якщо хтось согрішив, то нам слід його розіпнути.  Ми так робити не можемо. Якщо ми послухаємо тих, хто нам це радить, то ми самі себе винищимо», — пояснив він.

Блаженніший владика підкреслив, що «якщо не буде на землі людей, які здатні прощати, то життя на землі перестане існувати. Доти ми живемо на землі, поки вміємо і можемо простити один одного. Коли це зникне, то ми самі себе винищимо. Не треба буде нам нічого, ніяких воєн».

Великим прикладом того, як люди повинні прощати один одному є Сам Господь.

«Господь прийшов на землю і взяв наші провини на Себе і знищив їх на Хресті. І це є великий приклад, як люди повинні прощати один одному. Коли Господа розіп’яли, то за сьогоднішнім виміром Він мав проклясти, сказати самі тяжкі слова, а Господь сказав, молячись Отцю Небесному: “Господи, прости їм, бо не знають, що творять”. Оце є відношення віруючої людини до тих, хто сьогодні є противниками, хто є супостатами Бога. Потрібно молитися, щоб Господь напоумив, щоб людина виправилась і почала творити правду», — сказав Його Блаженство.

Насамкінець Митрополит Онуфрій укріпив паству такими словами: «А там де, Бог, там перемога, там вічне життя. Тож ми повинні просити, щоб Бог простив усім людям їхні провини, щоб вони виправилися. І лише це буде правильним шляхом — шляхом віри і Божественної любові».

Просмотров: 3107