В Українській Православній Церкві моляться за жертв авіакатастрофи в м. Бровари

В єпархіях Української Православної Церкви висловлюють співчуття рідним і близьким загиблих та всьому колективу МВС України у зв’язку з трагедією 18 січня 2023 року у місті Бровари на Київщині та підносять молитви за упокій померлих та за здоров’я постраждалих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

Після Божественної літургії у Навечір’я Богоявлення, 18 січня, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці в Києво-Печерській Лаврі була відслужена заупокійна літія за усіма загиблими внаслідок трагічної авіакатастрофи у м. Бровари. Заупокійну літію звершив благочинний храму архімандрит Досифей (Михайлюк).

“Сьогодні сумна звістка перервала радість Хрещенського свята. Священноначаліє та братія Києво-Печерської Лаври сумує разом з рідними та близькими загиблих унаслідок трагедії 18.01.2023 р. в м. Бровари”, – йдеться у співчутті намісника Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

Владика зазначив, що братія молиться, щоб Всемилостивий Господь упокоїв у селищах праведних душі померлих.

“Просимо прийняти співчуття близьких усіх загиблих, побажати їм Божого зміцнення у цьому найважчому випробуванні, всім постраждалим – якнайшвидшого зцілення від отриманих ран!”, – написали в обителі.

З благословення Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела у всіх храмах та монастирях Одеської єпархії 18 і 19 січня підносять молитви про упокій душ загиблих, а також молебні про якнайшвидше одужання постраждалих.
“Від усієї Одеської єпархії УПЦ ми висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих, і молимося, щоб Господь утішив серця скорботних, зміцнив їх та допоміг пережити біль втрати та скорботу”, – опублікували відео зі співчуттям в єпархіальній пресслужбі.
Висловив співчуття керуючий Вінницькою єпархією митрополит Варсонофій: “Молимось Всемилостивому Господу за упокій всіх загиблих в сьогоднішній катастрофі. Також наші особливі молитви та співпереживання усім постраждалим, які на даний час перебувають в лікарнях. Нехай Бог зцілить ваші рани та подасть душевний спокій!”
Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент висловив співчуття у зв’язку із загибеллю співробітників Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС України в авіакатастрофі у Броварах:

“У зв’язку із жахливою авіакатастрофою, що сталася у м. Бровари, від себе особисто та від духовенства й вірян Ніжинської єпархії Української Православної Церкви складаю щирі слова співчуття рідним та близьким наших земляків – співробітників Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС України: командира повітряного судна Олександра Василенка, пілота гелікоптера Костянтина Коваленка та бортового механіка Івана Касьянова, котрі загинули, виконуючи покладене на них відповідальне завдання.

Нехай Бог учинить їхні душі у Своєму Небесному Царстві, а їхніх рідних укріпить у страшному горі, яке спіткало їх сьогодні.

У кожному храмі Ніжинської єпархії відбудеться заупокійний спомин новопреставлених рабів Божих Олександра, Костянтина та Івана.

Вічна пам’ять їм та усім, у кого разом із ними сьогодні передчасно обірвалось життя!”

19 січня, у день свята Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа,  у Богоявленському храмі м. Ніжина, були піднесені особливі молитви про упокоєння жертв авіакатастрофи у Броварах, де, зокрема, трагічно загинули працівники Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС України.

Керуючий Рівненською єпархією архієпископ Пимен, духовенство, чернецтво, віряни висловлюють щирі співчуття родинам загиблих, унаслідок катастрофи у Броварах: “Наші думки та молитви з усіма, хто постраждав у результаті катастрофи гелікоптера під Києвом, і з тими, хто зараз бере участь в ліквідації її наслідків. Страшні події одна за одною, немов чорним віялом накривають Україну. Ми не встигли оговтатись ще від вибуху у багатоповерхівці  Дніпра, як вже знову крає серце страшна трагедія у Броварах.  Сьогодні доводиться оплакувати маленькі ні в чому невинні душі”.

На Рівненщині молять “Милосердного Господа, щоб прийняв душі загиблих в Своїх Небесних оселях. Царство Небесне та Вічна Пам‘ять”.

У всіх храмах та монастирях Рівненської єпархії звершують заупокійні богослужіння за жертвами трагедій у Дніпрі та Броварах, а також під час богослужінь моляться за усіх поранених, недужих, які після вибухів у Дніпрі та падіння гелікоптера у Броварах, зазнали тяжких тілесних ушкоджень.

Духовенство та віряни Львівської єпархії моляться за загиблих та поранених у Дніпрі, Броварах і Гамаліївці.
Зазначається, що 17 січня ввечері на околиці Львова у селі Гамаліївка трапилась масштабна ДТП. Зіткнулись вантажівка та рейсовий автобус, в якому перебували 38 осіб. Від цієї ДТП – 26 потерпілих. З них 14 госпіталізовано, зокрема двох дітей – у стані середньої важкості, а також вагітну жінку, стан якої на сьогодні є задовільним.

“Духовенство єпархії підносить молитви про упокій загиблих людей від ракетного удару в Дніпрі та авіакатастрофі в Броварах, також молитовно бажаємо скорішого одужання всім, хто постраждав внаслідок ракетного удару і авіакатастрофи, а також ДТП на Львівщині. Висловлюємо свої співчуття близьким і рідним загиблих.

З глибокою повагою вклоняємося нашим військовим, які захищають Українську землю, та співробітникам МНС, які разом з місцевою владою терміново і в складних умовах займалися рятувально-пошуковими роботами”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, насельники Спасо-Преображенського Княжицького монастиря, що у селі Княжичі Броварського району Київської області вшанували пам‘ять загиблих в авіакатастрофі в Броварах.

Раніше співчуття у зв’язку з трагічною катастрофою в Броварах висловили Блаженніший Митрополит Онуфрій та митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Просмотров: 148