Ніколи не залишайте молитву — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав, що молитва допомагає людині й у часи радості, а найбільше під час перенесення скорбот та закликав не залишати молитву, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми завершили цикл різдвяних свят», — сказав Предстоятель.

По слову Архіпастиря, «ми дякуємо за все, що Господь зробив, робить для нас і ми молимося, щоб Він утвердив на нашій землі той мир, який оспівували в Різдвяну ніч святі ангели: “Слава у вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління”».

«Господь приніс на землю мир, але на жаль, люди часто відкидають цей мир і шукають шляху війни. І ми молимося, щоб ті, хто нападають, хто воює проти нас, щоб вони опам’яталися, щоб вони цього не робили. <…> Ми молимося, щоб Господь зупинив війну, щоб настав мир, благословенний мир, який Бог приніс на землю у Своєму Рождестві, щоб Боже благовоління було на кожному з нас, щоб кожна людина побачила свою зірку, чудесну зірку, яка веде людину до Христа», — зазначив Блаженніший владика.

Першосвятитель побажав, щоб Господь укріпляв усіх у терпінні.

«Не треба залишати молитву, — закликав він. — Молитва – це та сила, яка допомагає людині правильно себе поставити під час блаженства, благополуччя… І молитва допомагає людині під час скорбот, коли життя вдаряє різними способами й великі спокуси зустрічаються на її шляху. Якщо людина молиться, то вона і там себе може зберегти, може зберегти своє людське достоїнство і все витерпіти та перемогти. Нехай Господь молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці й Приснодіви Марії та всіх святих допомагає нам».

Просмотров: 806