У Дніпропетровській єпархії освятили храм на честь Почаївської ікони Божої Матері

22 січня 2023 року, у Неділю 32-гу після П’ятидесятниці, після Богоявлення, з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Петропавлівський Андрій з архіпастирським візитом відвідав парафію на честь Почаївської ікони Божої Матері у с. Миколаївка Петропавлівського благочиння та звершив чин Великого освячення храму та святкову Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської єпархії.

За Божественною літургією вікарному архієрею співслужили благочинний Петропавлівського церковного округу протоієрей Олексій Ткаченко і настоятель храму ієрей Олександр Ткаченко.

На малому вході єпископ Андрій з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея нагородив настоятеля храму ієрея Олександра Ткаченко правом носіння золотого наперсного хреста.

22 січня 2023 року виповнилося 9 днів з дня страшної трагедії у м. Дніпро на ж/м Перемога. Особливі молитви були виголошені в цей день за спокій душ невинно загиблих внаслідок цієї трагедії. Також були піднесені молитви за здоров’я постраждалих та тих, хто залишився без домівки.

Після літургійного відпусту преосвященний архіпастир звернувся з проповіддю та привітав всіх парафіян з особливим днем для їхнього храму – звершенням в ньому Великого освячення та першої Божественної літургії у вже оновленому храмі. Наприкінці вітальних слів преосвященний архіпастир передав всім присутнім благословення та вітання керуючого єпархією митрополита Іринея та надав всім святительське благословення.

Просмотров: 863