Православні кияни 30 храмів УПЦ зібрали гуманітарну допомогу для бійців ЗСУ, які знаходяться у лікарнях Краматорська (відео)

24 січня 2023 року Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, настоятель Воскресенського храму пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану протоієрей Сергій Ющик та голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький в Афганського храму розповіли для ЗМІ, як Українська Православна Церква підтримує військових та медиків. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«З самого початку війни Українська Православна Церква з українським народом: храми стали притулком для людей, бомбосховищами. Немає жодної парафії, а їх у нас 16 тисяч, щоб не було наших віруючих, які не пішли б захищати Вітчизну. Наші монастирі прийняли родини біженців. Ми завжди будемо зі своїм народом і будемо допомагати, чим можемо», — проінформував Керуючий справами УПЦ.

Священники та парафіяни столичних храмів Української Православної Церкви зібрали гуманітарний вантаж для лікарень Краматорська та шпиталів у зоні бойових дій. Вже завтра гуманітарний вантаж вирушить до місця призначення.

«Напередодні свята Богоявлення з’явилася ця благодійна ініціатива: настоятелі храмів Києва оголосили про збір гуманітарної допомоги для лікарень у Краматорську і шпиталів на передовій», — зазначив митрополит Антоній.

За словами настоятеля Афганського храму, першого проректора Київської духовної академії протоієрея Сергія Ющика, до благодійної акції долучилося понад 30 храмів столиці.

«Спільна справа відкриває один одного з кращих сторін. Віряни та священники долучилися різними формами гуманітарної допомоги: були придбані ліки, постільна білизна, тисячі речей забезпечення лікарняного побуту поранених бійців. До вантажу ми традиційно додаємо також смаколики для військових. Вдячні усім, хто допоміг», — поділився протоієрей Сергій Ющик.

За два дні віряни храмів Києва придбали та пожертвували понад 500 комплектів постільної білизни, було закуплено 0,5 км тканини і пошито 300 простирадл, придбано понад 1 тис пар шкарпеток, тенісок, светрів, іншого одягу, який потрібен бійцям, які знаходяться у шпиталях.

Голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький зазначив, що маючи багаторічний досвід допомоги, ветерани афганської війни також долучилися до підтримки військових, медиків та жителів, постраждалих від бойових дій.

«З перших днів агресії зайняли принципову позицію щодо допомоги у ліквідації наслідків війни. Ми знаємо, що війна приносить на нашу землю. Те, що Церква допомагає – це найвеличніша справа. Щира подяка за молитву і допомогу. Разом переможемо», — наголосив Сергій Червонописький.

Як сказав митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, «це невелика частинка тієї великої допомоги, яку надає Українська Православна Церква тим, хто потребує, на фронті і в тилу».

«Церква співпереживає народу у молитві. Кожного дня, на кожній Літургії ми молимося за українську владу, за народ, за тих, хто захищає нас на фронті. Сподіваємося, що Господь почує наше сердечне бажання зробити все, щоб війна закінчилася», — підсумував керуючий справами УПЦ.

Просмотров: 298