Священнослужителі семи єпархій провели у вічність полеглих Захисників Батьківщини

У Київській, Чернівецькій, Мукачівській, Хмельницькій, Полтавській, Сумській та Сарненській єпархіях відбулися відспівування полеглих військовослужбовців, які віддали свої життя, захищаючи Україну від російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

У Макарівському вікаріатстві Київської єпархії в останню дорогу провели двох полеглих Захисників України, які загинули на Донеччині.

25 січня вікарій Київської Митрополії єпископ Бишівський Кирил у жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері «Услишательниця» у селі Фасова очолив чин відспівування старшого лейтенанта Сергія Гумена.

24 січня у селі Калинівка архімандрит Філарет (Єгоров) очолив чин похорону загиблого військовослужбовця Мирослава Бондарчука.

Священники Чернівецької єпархії звершили відспівування трьох полеглих воїнів.

24 січня з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита очолив чин відспівування полеглого Захисника Батьківщини Сергія Савчука. Єпископу Никиті спвслужили клірики Чернівецької єпархії. Заупокійне богослужіння відбулося у храмі в ім’я святих апостолів Петра і Павла села Драчинці.

22 січня благочинний Хотинського округу протоієрей Анатолій Мандрюк у храмі на честь святого великомученика Георгія села Чепоноси очолив чин відспівування воїна В’ячеслава Бурдейного.

23 січня протоієрей Іоанн Караушу у храмі на честь Покрова Пресвятої Богородиці села Куликівка очолив чин відспівування воїна Себастіана Акостакіоає.

Двох військовослужбовців провели у вічність священники Мукачівської єпархії.

24 січня у кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці міста Мукачево вікарій Мукачівської єпархії єпископ Свалявський Іларій у співслужінні духовенства Мукачівської єпархії звершив чин відспівуання воїна Павла Чорі.

23 січня благочинний Великоберезнянського округу протоієрей Василій Поп у Покровському храмі села Мирча очолив відспівування загиблого воїна Івана Глуханича.

24 січня у Хмельницькій єпархії відспівали воїна Тимофія Вересюка. Заупокійне богослужіння звершили клірики Летичівського благочиння. Поховали Героя у його рідному селі Гречинці.

26 січня благочинний Гадяцького округу Полтавської єпархії протоієрей Ігор Цебенко у співслужінні кліриків благочиння звершив чин відспівування полеглого нацгвардійця Дмитра Матвійєнка.

Цього ж дня у Преображенському кафедральному соборі міста Суми відбулося відспівування Захисника України, депутата Сумської обласної ради VII скликання, директора КУ СОР «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та ВПВ» Едуарда (у Хрещенні – Димитрія) Пінчука. Заупокійне богослужіння у співслужінні духовенства міста очолив протоієрей Володимир Чугай.

«Едуард Пінчук – “кіборг”, захисник Донецького аеропорту, який після отриманих поранень повернувся до мирного життя, активно брав участь у громадському та політичному житті Сумщини. З початку повномасштабної російської агресії одним із перших став до лав ЗСУ. Брав участь у визволенні Ізюму, Балаклеї та Куп’янська. 22 січня 2023 року від тяжких поранень, отриманих під час військових дій, Едуард спочив у харківському шпиталі», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

Помолитися за упокоєння душі військовослужбовця до сумського кафедрального собору прийшли очільники міста та області, депутати, побратими, друзі та жителі міста.

Перед початком відспівування протоієрей Володимир звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, у якій підкреслив важливість подвигу спочилого Героя. Також священник передав від імені митрополита Сумського і Охтирського Євлогія слова співчуття та втіхи дружині Захисника Вікторії, його доньці Соломії, а також рідним, друзям та побратимам загиблого воїна.

Похорон воїна Дмитра відбувся на цвинтарі смт. Миколаївка. Заупокійну молитву на цвинтарі очолив настоятель місцевого Іоанно-Богословського храму протоієрей Олександр Ісаєв.

Ще одного полеглого Захисника, воїна Миколу Солончука провели у вічність священники Сарненської єпархії.

Загинув Герой у боях за свободу українського народу на території Донецької області.

Чин відспівування очолив настоятель Миколаївського храму села Бистричі протоієрей Миколай Ковальчук.

Вічна пам’ять спочилим рабам Божим воїнам Сергію, Мирославу, Сергію, В’ячеславу, Севастіану, Павлу, Іоанну, Тимофію, Димитрію, Димитрію, Миколаю!

Просмотров: 2782