Закон про заборону конфесій, пов’язаних з РФ, ухвалять у березні, – народний депутат М. Потураєв

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв прогнозує ухвалення законопроєкту про заборону релігійних організацій, які афілійовані із центрами впливу у Росії у другому читанні у березні. Про це повідомляє ukranews.com, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Горизонт розгляду законопроєкту в цілому – березень. Мені здається цілком реалістичним такий термін», – зазначив М. Потураєв

Він нагадав, що в Раді є два аналогічні законопроєкти: один з них (№8221) вніс депутат від «Європейської солідарності» Микола Княжицький, другий (№8371) – Кабінет Міністрів.

За його словами, комітет з інформполітики вже рекомендував ухвалити за основу ініціативу Княжицького і також збирається рекомендувати ухвалити урядовий законопроєкт. Потураєв розповів, що на ухвалення Ради винесуть один із цих законопроєктів. Також він допускає створення спільного законопроєкту, який міститиме положення обох документів.

Нагадаємо, Юридичний відділ УПЦ попередив, що законопроєкт №8371 суперечить Конституції, Правилам оформлення проєктів законів, національному законодавству та міжнародному праву та рекомендував виключити його з порядку денного й не виносити на голосування.

Просмотров: 867