Предстоятель розповів, як зрозуміти, що Господь приходить до людини (відео)

У своїй проповіді, тлумачачи історію про митаря Закхея, Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав одну очевидну ознаку того, що Господь доторкнувся до душі людини, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство підкреслив, що Закхей, який заліз на дерево — це образ посту: «Свята Церква сьогодні нагадує нам, що однією з властивостей посту є те, що людина, починаючи постити, піднімається на такий ступінь духовної досконалості, що здатна бачити Бога».

«Коли Закхей побачив Бога, то Господь Сам до нього пішов назустріч і сказав: “Зійди, Я сьогодні буду у твоєму домі”», — продовжив Архіпастир.

Блаженніший владика розповів, як ця історія допомагає нам зрозуміти, що Господь приходить до людини.

«Коли Бог прийшов до Закхея в дім, він почав звершувати жертовне служіння. Тобто роздавати свою власність заради блага інших», — наголосив він.

«Людина уподібнюється до Бога, коли живе згідно з волею Божою, згідно з Його заповідями. Вона стає подібною до Бога, тому що Бог є любов і Його заповіді — це заповіді любові. Людина, виконуючи ці заповіді, сама стає любов’ю, подібною до Свого Творця. Оскільки Господь за Своїми досконалостями нескінченний, то цей процес удосконалення духовного зростання у людини теж не має меж», — зазначив Першосвятитель.

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми час святого посту, який наближається, провели корисно для своєї душі», — побажав Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 916