Нардеп партії «Голос» визнала, що ухвалення закону «про заборону УПЦ» спровокує конфлікти, ігноруючи думку значної частини суспільства

Народний депутат України від партії «Голос» Соломія Бобровська у коментарі zahid.espreso.tv заявила, що ухвалення закону про заборону УПЦ викликає конфлікти, але не потрібно звертати на це уваги. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Народна депутатка вважає, що після прийняття закону перехід парафій УПЦ МП (у ПЦУ, – Ред.) на Рівненщині буде одним з найскладніших, потенційних побутових конфліктів не уникнути, проте зважати на це після року повномасштабної війни, не варто», — передають думку С. Бобровської у видані.

Таким чином депутатка фактично визнала, що прийняття цього закону спровокує конфлікти, ігноруючи думку значної частини суспільства.

Редакція Zahid.espreso.tv наводить статистику, яку отримала від заступника начальника відділу організаційно-планової роботи, релігії та національностей управління культури й туризму РОВА, згідно з якою від початку року на Рівненщині діє 479 парафій УПЦ, лише 38 були переведені минулого року до «ПЦУ».

«У нас дуже мало переходів парафій…», — сказала Бобровська.

Попри все це, нардеп висловила сподівання, що вже цієї весни закон про заборону УПЦ буде прийнято і набуде чинності.

Нагадаємо, Юридичний відділ УПЦ попередив, що законопроєкт №8371 суперечить Конституції, Правилам оформлення проєктів законів, національному законодавству та міжнародному праву та рекомендував виключити його з порядку денного й не виносити на голосування.

Українська Православна Церква направила звернення в ООН щодо дискримінації прав громадян України за релігійною ознакою.

Просмотров: 1449