У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 108

В Українській Православній Церкві надають духовну, моральну та матеріальну допомогу усім, хто цього потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сто восьму частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 107.

Київська єпархія. 26 січня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія від благодійного фонду Предстоятеля УПЦ «Мир Вам» клірик храмового комплексу на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» ієрей Михаїл Гичка передав одній із рот територіальної оборони міста Київ зимовий одяг.

Щодня біля каплиці святого князя Володимира на місці будівництва Воскресенського собору у місті Києві роздають обіди і продукти харчування для нужденних людей.

Таку допомогу отримують понад сто чоловік щодня.

27 січня комплексні обіди для малозабезпечених людей роздавав ключар собору митрополит Вінницький і Барський Варсонофій.

Вінницька єпархія. Віряни храму в ім’я священномученика Макарія міста Вінниця придбали бензопилу для військових ЗСУ.

Волинська єпархія придбала для військових на передову допомогу, кошти для придбання якої були зібрані під час Різдвяного посту.

Доставив дану допомогу клірик кафедрального собору Всіх Святих землі Волинської протоієрей Георгій Віхоть спільно з прихожанином храму Дмитром Б.

В ході поїздки для військових також транспортували авто, яке було придбане небайдужими волинянами.

Докладніше про поїздку можна почитати за посиланням.

Чернівецька єпархія. 25 січня духовенство єпархії передало для військових ЗСУ на передову тепловізор, кошти на придбання якого були зібрані вірянами на парафіях Путильського благочиння.

Хмельницька єпархія. 12 січня Миколаївська парафія села Яськівці Деражнянського благочиння передала благодійну матеріальну допомогу та перерахувала 12 тис. грн. для воїнів ЗСУ.

Кіровоградська єпархія. Під час різдвяних свят у Іоанно-Зачатіївському храмі відбувся благодійний фестиваль різдвяних колядок «Нова Радість», під час якого був проведений збір пожертвувань на потреби ЗСУ.

Для Захисників України на зібрані кошти було придбано генератор та 2 буржуйки. Окрім цього, парафіяни зібрали теплі речі, солодощі, продукти харчування, м’ясні тушонки, консервації, рукавиці, більше 100 пар носків, 140 окопних свічок, засоби гігієни тощо. Усе це передано через волонтерів на передову для потреб військовослужбовців.

Херсонська єпархія. 29 січня після Божественної літургії у нижньому храмі Свято-Духівського кафедрального собору, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн роздав парафіянам гуманітарну допомогу, яка була доставлена до Херсона кліриками Київської єпархії з благословення та за підтримки Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Запорізька єпархія. 18 січня в Успенському храмі міста Запоріжжя протоієрей Петро Шийка привітав дітей із багатодітних сімей, які проживають у Хортицькому районі, із Різдвяними святами та роздав їм солодкі подарунки, що буди придбані коштом Банатської єпархії Сербської Православної Церкви.

Мукачівська єпархія. Настоятель Покровського храму села Таламаш, що у Воловеччині, протоієрей Василій Бабець передав підрозділ «Азову» 20 комплектів термобілизни та 10 тактичних аптечок IFAK.

Кошти на придбання цієї допомоги (38 тис. грн.) зібрали на колядах діти недільної школи.

Рівненська єпархія. Настоятель Борисо-Глібської парафії міста Рівне протоієрей Павло Ляшик відвідав дітей, які лікуються в онкоцентрі Рівненської обласної дитячої лікарні. Від вірян своєї парафії священник передав діткам солодощі та іграшки.

22 січня в Іоанно-Богословському храмі села Бармаки Рівненського благочиння відбулося свято «Різдвяна казка», яке підготували діти недільної школи у рамках благодійної акції «Різдвяне милосердя».

Під час заходу зібрали 3 тис. грн. на підтримку ЗСУ та харчові продукти для сімей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах.

25 січня у Першому Дубенському благочинні було організовано збір картоплі для жителів населених пунктів Миколаївщини, котрі постраждали внаслідок російського агресивного вторгнення.

«З Божою допомогою прихожани наших храмів з різних сіл Дубенського району та міста Дубно зібрали 8 тонн картоплі та завантажили у фуру для транспортування у Миколаївську область», – розповідає протоієрей Миколай Кириченко, благочинний Першого Дубенського благочиння.

Криворізька єпархія. Священники та віряни Нікопольського благочиння взяли участь у благодійній акції по здачі крові для потреб Збройних Сил України.

Олександрійська єпархія. Щовівторка при кафедральному соборі Покрова Божої Матері продовжують надавати допомогу потребуючим людям у вигляді безкоштовних обідів.

Кременчуцька єпархія. Завдяки коштам, які пожертвувала юна вірянка Дарина Черненко, єпархіальний відділ по взаємодії із ЗСУ закупив для Захисників коробку одноразових душів.

«Гроші, які дівчинка могла витратити на іграшки, або на солодощі, вона передає для військових. Завдяки Дарині Черненко ми змогли закупити цілу коробку одноразових душів для Захисників», – написав про вчинок юної парафіянки на своїй сторінці у фейсбуці керівник відділу протоієрей Костянтин Маслов.

Єпархіальний відділ по взаємодії з ЗСУ  відправив саперні лопатки для військовослужбовців на передовій. Також разом з лопатками для Захисників вдалося відправити допомогу  у вигляді кави, хімічних грілок та свічок (200 шт.).

Також єпархіальний відділ Кременчуцької єпархії закупив гемостатичні бинти та серветки, які підуть на укомплектування аптечок для наших захисників та вчергове передав маскувальні сітки для нацгвардійців.

Просмотров: 303