Парафії УПЦ за кордоном провели благодійні концерти зі збором коштів для ЗСУ

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за участю клірика Української Православної Церкви, місіонера, проповідника та переможця всеукраїнського конкурсу “Голос країни 7” протоієрея Олександра Клименка, парафії УПЦ в Західній Європі провели благодійні концерти, на якому були зібрані кошти для Збройних сил України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Так, 27 січня 2023 року, на запрошення віруючих та настоятеля храму в честь Святої Живоначальної Трійці в м. Лейпциг (Німеччина) ієрея Максима Бойчури, прот. Олександр Клименко провів благодійний концерт в приміщенні головного університету міста Лейпциг.

Окрім отця Олександра, в концерті взяли участь: хор місцевої громади та хор “Славія” під керівництвом регента Костянтина Козакевича, керівниця гурту “Джерела” Ольга Токар та її сестра, відома оперна співачка міста, а також матушка настоятеля храму Тетяна. В кінці концерту вдалося зібрати пожертвування для найбільш постраждалих верств населення від війни в Україні в сумі 2 тис. євро.

29 січня, після Божественної літургії, на парафії на честь Покрови Пресвятої Богородиці в м. Хостельбро (Данія) також було проведено благодійний концерт у місцевій лютеранській церкві Nørrelandskirkens, яку надав для проведення концерту місцевий священник Carsten Ørum Jørgensen. На концерті були присутні як українці, так і данці.

У перерві концерту місцева діаспора організувала невеликий ярмарок, на якому продавали як кулінарні смаколики, приготовані нашими українськими дівчатами, так і різні речі спрямовані на популяризацію української культури. Усі кошти із ярмарку також були зібрані для допомоги ЗСУ. Загалом за вечір парафією було зібрано коштів на п’ять наметів для ремонтних бригад Збройних сил України.

Як сказав настоятель парафії у м. Хольстебро священник Євген Мартинюк наприкінці концерту: «Усі українці в одному човні й мета у нас одна – перемога! Тож не розхитуймо човен, а разом рухаймося до нашої спільної мети!»

Просмотров: 2944