Політолог Руслан Бортник: Заборона УПЦ вигідна Порошенку та Кремлю

Політичний експерт Руслан Бортник заявив, що ймовірність прийняття антицерковних законів та повної заборони діяльності УПЦ висока й основними вигодоодержувачами у цій ситуації є внутрішні та зовнішні опоненти влади. Про це він розповів у відео на своєму Youtube-каналі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«По-перше, це команда експрезидента Петра Порошенка, оскільки саме вона розпочала процес створення суверенної церкви та боротьбу проти УПЦ. І вона скаже, що “це завдяки нам вдалося зруйнувати домінуючу релігійну структуру в Україні, пов’язану з Росією”. І створити велику, національну, хоч і частково визнану церкву.

Але й РПЦ це використовуватиме. РПЦ заявлятиме про гоніння на Православ’я, віддаючи війні проти України характер священної війни за православну віру. Для Кремля це буде ще одним аргументом для пропагування нової хвилі мобілізації…», – зазначив експерт.

У той час, як, на його думку, церковним питанням влада має на меті відвернути увагу в інформаційному просторі від інших тем: корупційних скандалів, питань, пов’язаних з результатом війни.

Просмотров: 4461