У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 110

Священнослужителі, насельники монастирів, православні волонтери й віряни різних єпархій Української Православної Церкви допомагають військовим ЗСУ, медикам, особам, які постраждали внаслідок російської агресії, й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сто десяту частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 109.

Київська єпархія. Волонтери руху «Парасолька» передали 2 палети (близько 1200 кг) продуктів харчування у місто Торецьк Бахмутського району.

Частина цієї допомоги була направлена до різних храмів міста, на територіях яких годують усіх нужденних. потребуючих.

Іншу частину (близько 100 продуктових наборів) жителям Торецька роздав місцевий клірик священник Георгій.

Докладніше про цю допомогу читайте за посиланням.

Місія Милосердя Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань Української Православної Церкви з 31 січня по 2 лютого відвідала деокуповані та найбільш постраждалі населені пункти Харківської та Донецької областей, а саме: Ізюм, Куп’янськ, село Кам’янку, Святогірськ, Зарічне, Долинне, Торське.

Було доставлено понад 1 тонну гуманітарних наборів для жителів, медичні препарати першої необхідності (знеболюючі, жарознижуючі), солодощі, одяг, 400 кг солі та 400 кг цукру.

Під час поїздки Місія милосердя передала допомогу Збройним Силам України та мобільному шпиталю. Військовим було передано м’ясну консервацію, енергетичні напої та калорійні батончики.

Докладніша інформація про гуманітарну поїздку та реквізити для допомоги Соціально-гуманітарному відділу доступні за посиланням.

4 лютого співробітники Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань провели видачу гуманітарної допомоги для переселенців, осіб з інвалідністю та соціально незахищених верств населення.

100 переселенців отримали продуктові набори та засоби гігієни.

Вінницька єпархія. За сприяння австрійського гуманітарного фонду «We care Teаm Austria» митрополит Вінницький і Барський Варсонофій передав Жмеринській районній лікарні чергову допомогу у вигляді медикаментів, ліків широкого спектру та допоміжного інвентарю.

З ініціативи та фінансування Вінницької єпархії в Браїлівській обителі виготовляють велику кількість випічки та разом з речами першої необхідності відправляють її для воїнів ЗСУ.

Житомирська єпархія. 31 січня духовенство і віруючі Миколаївського собору міста Бердичів доставили до Гуманітарного штабу міста черговий вантаж із картоплею, хлібобулочними виробами, солодощами та іншими продуктами харчування.

Одеська єпархія. 1 лютого священники та волонтери Одеської єпархії вирушили у місто Херсон та передали допомогу швидкій допомозі міста.

У рамках проєкту «Добро об’єднує» небайдужа молодь Свято-Олексіївського храму та храму на честь Володимирської ікони Божої Матері сформували «пакети добра» для військовослужбовців ЗСУ, а також для медиків екстреної медичної допомоги, які наразі беруть участь у ротації на деокупованих територіях.

Одеська єпархія спільно з родиною Зарічанських вчергове передала гуманітарний вантаж на Бахмутський напрямок. Докладніше про це дивіться у відеосюжеті:

Хмельницька єпархія. З благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія священнослужителі Віньковецького благочиння вчергове здійснили волонтерську поїздку на Схід України та передали військовослужбовцям ЗСУ допомогу, до складу якої увійшли  тушонка, солодощі, каші, овочі, чаї, кава, сало, консервації, хліб, випічка, окопні свічки, берці, спальні мішки, бензопила, балон для приготування їжі, теплі носки, засоби гігієни тощо.

Парафіяни Різдво-Богородичного храму села Кузьмин зібрали на потреби ЗСУ 46 850 грн. За частину цих коштів (29 750грн.) віряни придбали 3 генератори та мастила.

18 січня клірик Хмельницької єпархії Миколай Бондар здійснив передачу фінансової допомоги (40 тис. грн.) та гуманітарного вантажу для людей, які знаходяться на деокупованій території.

У зборі коштів та формуванні вантажу взяли участь віряни та небайдужі жителі сіл Кременчуки, Лісова Волиця, Ключівка та  Великі Орлинці.

Також віряни зібрали 14 тис. грн. на придбання тепловізора для війьковослужбовців.

Завдяки парафіянам храмів Летичівського району БФ «Волонтери Летичівщини» закупив бушлати та термобілизну для військових ЗСУ.

Харківська єпархія. 30 січня сестри милосердя Харківської єпархії відвідали Хорошівський геріатричний пансіонат, де поспілкувалися з пацієнтами на духовні теми та роздали їм подарунки.

Волинська єпархія. 15 січня у місті Ківерці відбувся благодійний концерт, на якому зібрали понад 2о тис. грн. Одну половину з цих коштів передали постраждалій від російського вторгнення родині з Краматорська, другу половину – волонтерам ГО «Станція добра‎».

Запорізька єпархія. Під керівництвом ієрея Іоанна Юрцуна активні парафіяни храмів Запоріжжя щонеділі, о 12:00, годують близько 150-200 осіб, які цього потребують.

Учасники проекту від щирого серця дякують за допомогу духовенству та парафіянам Покровського собору міста Запоріжжя, а також воїнам ЗСУ, які пожертвували продукти для цієї доброї справи.

Нещодавно клірик Запорізької єпархії протоієрей Геннадій Єлін відвідав Центр соціальної та реабілітаційної допомоги для дітей з обмеженими можливостями «Прометей». Від імені правлячого архієрея Запорізької єпархії митрополита Луки, а також духовенства та вірян, отець Геннадій привітав вихованців закладу із Різдвяними святами і вручив кожному солодкі подарунки, кошти на придбання яких було зібрано та пожертвовано віруючими Банатської єпархії Сербської Православної Церкви.

Полтавська єпархія. 2 лютого Гуманітарний центр Полтавської єпархії УПЦ спільно з ГО «Закарпатські Газди» та православними волонтерами Полтавщини доставив чергову партію гуманітарної допомоги в зону активних бойових дій.

Просмотров: 378