Митрополит Мелетій звершив освячення оновленого престолу на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла у Чернівцях

9 лютого 2023 року, в день пам’яті перенесення мощей святителя Іоанна Златоуста, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій у співслужінні митрополита Банченського Лонгина, архієпископа Хотинського Веніаміна та сонму духовенства звершив освячення оновленого Престолу та розпису храму на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла міста Чернівці (урочище Роша) та очолив Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії.

За богослужінням архієреї та духовенство молились про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Під час богослужіння, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, настоятель парафії митрофорний протоієрей Іоанн Блага був удостоєний права носіння другого хреста з прикрасами.

Наприкінці богослужіння митрополит Мелетій привітав настоятеля та парафіян зі знаменною подією в житті релігійної громади та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив митрофорного протоієрея Іоанна Благу орденом святих Антонія і Феодосія Києво-Печерських третього ступеня та вручив архієрейську благословенну грамоту для всіх парафіян та благодійників храму.

Насамкінець настоятель парафії подякував архієреям за освячення оновленого Престолу та розпису храму, а духовенству за соборну молитву. Також настоятель подякував усім парафіянам та благодійникам за труди.

Просмотров: 2935