На Вінниччині вандали осквернили Хрест «Голгофа Спасителя» та побили майже всі вікна в храмі УПЦ

У ніч на 13 лютого 2023 року у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Муровані Курилівці, Вінницької області був вчинений акт вандалізму. Невідомі побили майже всі вікна, при вході на церковне подвір’я сокирою розбили ноги Спасителю на «Хресті Голгофа».  Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук парафії.

Зазначається, що після наруги над Хрестом сокиру кинули у вікно, за яким знаходиться Вівтар.

«Удар був такої сили, що пройшов через склопакети і пошкодив підсвічник, який знаходився всередині. Також розбили двері та всі вікна у хрестильні, побили вікно у трапезній, всередині у храмі повсюди скло та каміння. Це вже не перший раз, коли нам б’ють вікна і завдають шкоди. Але одна справа розбити вікно, а інша – ноги Спасителю… Людина, яка це зробила, немає нічого святого», — йдеться у повідомленні.

У єпархії розповідають, що неодноразово зверталися до державних служб та поліції, але жодних заходів не було вжито.

На переконання парафіян, такі акти вандалізму є наслідком пропаганди проти Церкви, «яка сьогодні лунає повсюди – з телебачення, інтернету та різних засобів масової інформації, від якої безвинно страждають віруючі люди, які моляться за переможний мир в нашій країні і здоров’я усіх наших воїнів».

Допомогти у відновленні храму можна, перерахувавши кошти за реквізитами:

ПриватБанк 4149499130428517 (Клос Ігор Васильович).

Просмотров: 8572