В одинадцяти єпархіях Української Православної Церкви попрощалися із загиблими Захисниками України (оновлено)

У  Сумській, Ніжинській, Полтавській, Рівненській, Волинській, Мукачівській, Чернівецькій, Олександрійській, Кременчуцькій, Київській та Володимир-Волинській єпархіях відспівали військовослужбовців, які віддали свої життя, захищаючи народ України від агресивного російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

6 лютого у селі Кам’янка Тростянецької громади Сумської області відбулося прощання з загиблим українським воїном Хижковим В’ячеславом Григоровичем, який загинув, героїчно захищаючи Українську землю від ворожої агресії. Помер воїн 27 січня від поранень, несумісних з життям.

Чин відспівування новопреставленого воїна В’ячеслава звершив настоятель місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Олексій Селегень.

7 лютого благочинний Коропського району Ніжинської єпархії протоієрей Володимир Мисенко звершив чин відспівування і поховання воїна Петра Пузира у с. Краснопілля Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

Капітан Петро Володимирович Пузир загинув 1 лютого під час виконання бойового завдання поблизу міста Бахмута на Донеччині.

10 лютого благочинний Борзнянського округу Ніжинської єпархії протоієрей Іоанн Олинчук у співслужінні духовенства благочиння звершив чин поховання воїна Євгена Коваленка.

Солдат Коваленко Євген Федорович трагічно загинув на 23-му році життя, 5 лютого, під час боїв поблизу населеного пункту Новомихайлівка на Донеччині.

7 лютого благочинний Миргородського округу Полтавської єпархії протоієрей Петро Товстяк у співслужінні духовенства благочиння звершив чин відспівування Захисника України Шабаліна Артема Ігоревича.

26-річний воїн Артем Шабалін загинув під час оборони України 1 лютого поблизу села Парасковіївка Бахмутського району Донецької області.

У Крилові на Рівненщині 8 лютого в останню путь провели молодшого сержанта Національної гвардії України Петра Петровича Кирильчука, який загинув у запеклих боях за Україну в районі міста Кремінна на Луганщині 2 лютого.

Відспівування воїна Петра у храмі святителя Іоанна Златоуста села Крилова звершив настоятель протоієрей Віктор ГОМОН у співслужінні духовенства.

9 лютого у Миколаївському храмі с.Застав’я ІІ-го Корецького благочиння Рівненської єпархії відспівали загиблого воїна Олександра Яковчука, який віддав своє життя за незалежність та суверенітет України в боротьбі з російськими окупантами. Загинув 7 лютого. У Олександра залишилися мама, дружина та донька.

Чин похорону звершив настоятель храму протоієрей Олександр Шостак у співслужінні духовенства.

9 лютого у селі Білашів Рівненської області прощались із загиблим військовослужбовцем Романом Кононюком, який загинув у Донецькій області під час бою.

Очолив заупокійну службу протоієрей Олександр Максимюк у співслужінні ще чотирьох священників.

10 лютого в Успенському храмі села Дорогобуж Гощанського благочиння Рівненської єпархії священники УПЦ звершили чин відспівування загиблого Захисника України Юрія Васильця, прихожанина церкви. Воїн Юрій загинув у Соледарі 8 лютого.

Заупокійне богослужіння очолив протоієрей Михаїл Петров, благочинний Гощанського округу у співслужінні священнослужителів благочиння.

12 лютого у Сторожеві на Рівненщині в останню путь провели двох військових-побратимів Володимира Пашковського та Андрія Вікторовича П’ятенка, котрі були друзями, односельчаними та загинули в один день, 5 лютого, боронячи країну в районі населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області.

Чин відспівування полеглих героїв у Михайлівському храмі с. Сторожів звершив настоятель протоієрей Роман Наумчук у співслужінні духовенства.

13 лютого у селі Дерев‘яне Зорянської громади Рівненської області прощались із загиблим воїном Олегом Гончаруком. Захиснику було 37 років. Загинув воїн у населеному пункті Кремінна, Луганської області.

Очолив заупокійну службу протоієрей Валерій Капітанюк, благочинний Рівненського південного благочиння у співслужінні священників.

13 лютого у Троїцькій церкві села Теслугів Радивилівського благочиння Рівненської єпархії звершили чин поховання загиблого воїна Миколи (Любомира) Боднарця, котрий був прихожаном храму.

Загинув Микола Васильович біля міста Соледар на Донеччині. З 9 січня не виходив на зв’язок з рідними, вважався зниклим безвісти.

9 лютого у Покровському храмі с. Дольськ на Любешівщині клірики Волинської єпархії звершили Чин похорону над загиблим воїном Миколою Кузьмичем.  28-річний Микола загинув 2 лютого під час ведення бойових дій на території Донецької області.

Очолив заупокійне богослужіння благочинний Люб’язького округу протоієрей Анатолій Шкара.

У Петро-Павлівському храмі с. Білки на Закарпатті духовенство Мукачівської єпархії звершили чин відспівування мешканця села Асана Халіловича Джалалова, який героїчно загинув у бою, захищаючи Україну та всіх нас від російських окупантів. На захисника вдома чекали дружина та двоє маленьких дітей.

8 лютого у селі Олексіївка на Буковині відспівали захисника Батьківщини, Івана Матвієвича, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування воїна Івана очолив митрофорний протоієрей Олександр Кисліцен у храмі на честь Собору святого Архістратига Михаїла села Олексіївка Сокирянського благочиння.

9-10 лютого священники Чернівецько-Буковинської єпархії відспівали православних воїнів Захисників Батьківщини: Івана Алупой з села Костичани, Олександра Скубича з села Олексіївка, Олександра Попова з села Ярівка, Володимира Бойка з села Глиниця, Василя Шевчука з села Орестівка.

Відспівування воїнів очолили митрофорний протоієрей Христотел Піцул, митрофорний протоієрей Олександр Кисліцен, благочинний Хотинського округу митрофорний протоієрей Анатолій Мандрюк, благочинний Кіцманського округу митрофорний протоієрей Миколай Зеленюк, митрофорний протоієрей Іоанн Вільховецький.

11 лютого Устинівщина в Кіровоградській області попрощалася Героєм-захисником, дев’ятнадцятирічним Ростиславом Піщуліним. У січні 2022 року був призваний для проходження строкової служби у м. Миколаєві. 18 березня 2022 року під час масованого ворожого обстрілу отримав травми, несумісні з життям.

На батьківському подвір’ї було проведено панахиду за загиблим. Послідування погребіння очолив протоієрей Михаїл Андрішко.

9 лютого під час виконання бойового завдання в ході стрілецького бою та мінометного обстрілу на околиці м. Бахмут Донецької області, загинув солдат Маноха Владислав Олександрович, 2001 року народження, житель с. Луговики.

13 лютого попрощатися із захисником України в смт Чорнухи прийшли його рідні та близькі, бойові побратими, військовослужбовці ЗСУ. Відспівування загиблого воїна звершили священники Кременчуцької єпархії.

13 лютого на території Макарівської територіальної громади Київської області відбулося поховання молодшого лейтенанта, командира стрілецького взводу стрілецької роти Сергія Соловйова (1983 р.н.). Сергій загинув, виконуючи обов’язки військової служби із захисту України.

У головному храмі жіночого монастиря на честь ікони Божої Матері «Услишательниця» у селі Фасова було звершено відспівування новопреставленого воїна ЗСУ. Заупокійний чин з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив вікарій Київської Митрополії єпископ Бишівський Кирил. Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) та духовенство Макарівського вікаріатства.

14 лютого духовенство Старовижівської округи Володимир-Волинської єпархії провело у Вічність загиблого воїна Андрія Кепенка.
Похорон захисника України відбувся у Михайлівському храмі с.Секунь. Чин Погребіння очолив настоятель храму протоієрей Анатолій Оверчук в співслужінні священників округи.
Андрій Кепенко – інспектор прикордонної служби сьомого прикордонного загону свій останній бій прийняв 7 лютого за місто Бахмут Донецької області.

Щирі співчуття рідним і близьким Захисників. Вічна пам’ять Героям!

Просимо згадувати у своїх молитвах воїнів В’ячеслава, Петра, Євгена, Артема, Петра, Олександра, Романа, Георгія, Володимира, Андрія, Олега, Любомира, Миколая, Іоанна, Іоанна, Олександра, Олександра, Володимира, Василія, Ростислава, Владислава, Сергія, Андрія.

Просмотров: 11051