Прихильники «ПЦУ» зі зброєю прийшли у храм УПЦ в Требухові на Київщині (відео)

7 лютого 2023 року група прибічників ПЦУ прийшли у Покровський храм УПЦ села Требухів Київської області «помолитися» з автоматом. Відео, на якому це зафіксовано, опублікував «Перший козацький» на своєму YouTube-каналі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Загарбники встали посеред церкви та удавали, що моляться. Настоятель храму та парафіяни вимагали від активістів покинути святиню. Один з рейдерів був озброєний автоматом. Це видно на відео», — коментують ситуацію журналісти.

«Я стою біля дверей нашого Свято-Покровського храму. Сплюндрованих. Тримаю в руках розламаний замок столітньої давності, зроблений требухівським ковалем. Ось ключ від нього, який вже ніколи не відкриє цей замок. Тому що 7 лютого люди, які називали себе прихильниками ПЦУ, разом з так званим «священником» ПЦУ увірвалися до нашого храму. Перед цим виламавши ломами двері нашого храму. Краще сказати – нелюди. Тому що людьми назвати цих осіб язик не повертається… Для них немає нічого святого», — того ж дня раніше розповів настоятель Покровського храму отець Михаїл Павлюк.

У липні 2022 року релігійна громада підтвердила свою вірність УПЦ, після чого влада зібрала бюджетників, які проголосували за «перехід» громади УПЦ до ПЦУ. У жовтні активісти ПЦУ знову спробували захопити Покровський храм УПЦ. 18 грудня вони відкрито визнали, що в цьому їм допомагає місцева влада і поліція.

Просмотров: 11245