В Українській Православній Церкві вшанували воїнів-афганців (фото, відео)

15 лютого 2023 року, у день свята Стрітення Господнього, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви піднесли молитви за загиблих і померлих в ході військових місій на територіях інших держав, а також за живих учасників та членів їхніх родин. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Військового відділу та єпархій.

Цього року виповнюється 34-та річниця виводу радянських військ з Афганістану. У 1989 році останній воїн залишив територію Афганістану, де протягом десяти років тривала війна.

Зі словом до воїнів-афганців  звернувся Голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

15 лютого, у день виведення військ з Афганістану, духовенство Київської єпархії, на чолі з ректором КДАіС єпископом Білогородським Сильвестром, відслужило заупокійну літію за воїнами-інтернаціоналістами.

Біля пам’ятника воїнам-афганцям в Києві зібралися десятки ветеранів, щоб помолитися про своїх покійних побратимів і покласти квіти.

Напередодні в Деснянському районі м. Києва пройшли урочистості з нагоди 34-ої річниці виведення військ з Афганістану та шанування всіх воїнів-інтернаціоналістів. Заупокійну літію за загиблих в збройних конфліктах та від російської агресії захисниках України та молитву за мир та перемогу очолив протоієрей Павло Живило, керівник сектору пастирської опіки учасників бойових дій Синодального військового відділу УПЦ.

15 лютого митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив заупокійну літію за загиблими воїнами біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям на центральній площі міста Прилуки Чернігівської області.

15 лютого в храмах та монастирях Мукачівської єпархії було звершено панахиди за воїнами-інтернаціоналістами, які загинули в період війни в Афганістані.
З благословіння митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора єпископ Свалявський Іларій звершив поминання воїнів-афганців в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці, що в м. Мукачево.

15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, представники духовенства Олександрійської єпархії звершили панахиди та взяли участь у міських заходах.

11 лютого, на передодні 34-ї річниці виводу військ з Афганістану, з благословення митрополита Вознесенського і Первомайського Олексія було звершено панахиду у каплиці на честь мученика Іоанна Воїна, біля меморіального комплексу на території єпархіального управління Вознесенської єпархії у місті Первомайськ.

Чин панахиди звершили благочинний Первомайського міського округу протоієрей Анатолій Нирко та духовенство Вознесенської єпархії.

Просмотров: 1228