«Виклик православним християнам», — митрополит Климент про рішення суду знести храм Десятинного монастиря

15 лютого 2023 року Господарський суд Києва ухвалив рішення про демонтаж будівлі Володимиро-Ольгинського храму Десятинного монастиря. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму Телеграм-каналі. У коментарі виданню strana.today голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент назвав це рішення «викликом українським православним християнам».

Розміщення церкви на земельній ділянці музею, на думку суду, суперечить її цільовому використанню. Це порушує вимоги пункту «а» частини 1 ст. 91 Земельного кодексу.

«Спостерігаючи за останніми діями держави у релігійній сфері, стає зрозуміло, що у владі є якісь сили, які на 32-му році незалежності України лише прикриваються перейменуванням вулиць Леніна, як фіговим листком. Насправді ж вони з ксерокопічною точністю насаджують у сучасній Україні ленінські ідеї щодо боротьби з релігією. Спочатку ці люди перетворюють храми Лаври на місце для концертів. А сьогодні і взагалі пропонують храм знести», — сказав митрополит Климент.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу звернув увагу, що «суд не відповів на запитання, а що потрібно буде зробити з тими, хто молиться у цьому храмі? Історія знає відповідь. Вже був період, коли почали з руйнування храмів, а закінчили атеїстичним терором та масовими репресіями проти віруючих. Нічого нового не буде».

«Дії влади з закриття та руйнування храмів — це відкритий виклик українським православним християнам, чиї релігійні переконання збираються розтоптати найогиднішими радянськими методами», — сказав владика.

 

Просмотров: 26484