Предстоятель освятив приділ у столичному храмі Світлописаного образу Пресвятої Богородиці (+відео)

23 лютого 2023 року, у четвер сирної седмиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив новий приділ у храмі Світлописаного образу Пресвятої Богородиці у Дарницькому районі міста Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви.

Новий престол освятили на честь мученика Віктора Коринфського.

Приділ – це «храм у храмі», частина храму з власним вівтарем та престолом. Традиція освячувати приділи склалася для особливого вшанування святих або дванадесятих свят та з практичною метою – другий престол дозволяє за необхідності звершити у храмі ще одну Літургію.

За чином освячення Предстоятелю співслужили вікарії Київської митрополії єпископ Ірпінський Лавр і єпископ Бородянський Марк, настоятель храму протоієрей Валентин Павленко та духовенство Києва.

Після освячення Блаженніший владика звернувся до учасників богослужіння зі словом привітання та настанови. Архіпастир наголосив на важливості Великого посту, який розпочнеться невдовзі, та розповів про значення храму, де звершується свята Євхаристія.

Потім Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив благодійників храму церковними нагородами, а настоятеля  — правом носіння митри за богослужінням.

Нагадаємо, у Неділю про Страшний суд Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Просмотров: 2305