У різних регіонах духовенство та віряни УПЦ провели благодійні ярмарки для підтримки Захисників України – Репортаж. Ч. 2 (оновлено)

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у різних куточках нашої Батьківщини духовенство та віряни Української Православної Церкви організували ярмарки на підтримку ЗСУ. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує другу частину репортажу про проведення цих благодійних заходів у різних єпархіях України.

Попередню частину репортажу читайте за посиланням

У храмі в ім’я святого великомученика Пантелеімона при «Центрі мікрохірургії ока» м. Києва (настоятель – протоієрей Валерій Коваль) відбулися благодійний концерт та ярмарок.

Під час концерту виступали професійний, аматорський та дитячий хорові колективи парафії під керівництвом регента Марії Коваль.

На благодійному ярмарку були представлені вироби ручної роботи, випічка, консервація, смаколики та патріотичні вироби, виготовлені маленькими та дорослими прихожанами. Також гості могли зігрітися смачною кавою та чаєм.

Усі зібрані кошти (23 300 грн) будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Завдяки трудам парафіян на території Ольгинського собору м. Києва був проведений благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

«Усі, хто завітав на цей захід, мали можливість скуштувати млинці, торти, різноманітні смаколики та духмяні напої, – зазначається на фейсбук-сторінці Ольгинського храму, – Також на ярмарку були представлені вироби ручної роботи, які виготовляють діти на гуртках недільної школи та Школи технічного розвитку “Ольгинські майстри”».

Окрім того, для найменших гостей були організовані майстер-класи, де дітлахи виготовляли цікаві ручні вироби й забирали їх на згадку додому.

Загалом на потреби ЗСУ вдалось зібрати 50 тис. грн.

Також благодійний ярмарок по збору коштів для Захисників відбувся на території столичного храмового комплексу на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця»‎

Благодійні заходи на підтримку Захисників України відбулися у монастирях та на парафіях Вінницької єпархії.

Благодійні заходи для підтримки ЗСУ провели парафії Кіровоградської єпархії.

У Покровському архієрейському соборі м. Запоріжжя відбувся ярмарок, на якому парафіяни мали змогу придбати різноманітну випічку.

Також благодійні ярмарки були проведені у храмі в ім’я святих Петра і Февронії м. Запоріжжя, Михайлівській церкві с. Михайлівки та в інших храмах Запорізької єпархії.

Виручені кошти будуть направлені на придбання засобів індивідуального захисту для Збройних Сил України.

З благословення митрополита Олександрійського і Світловодського Боголєпа у м. Олександрії, у приміщенні єпархіального просвітницького центру, протягом Масляного тижня щодня з 10:00 до 13:00 роздаються чай та млинці.

Окрім того, віряни Олександрійської єпархії в Олександрії, Олександрівці та у Старій Осоті провели благодійні ярмарки.

Мета усіх цих благодійних заходів – збір коштів на потреби ЗСУ.

18-19 лютого на території кафедрального собору свв. мчч. Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у м. Тернополі проходив благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

Віряни Сергіївської парафії у м. Корці (Рівненська єпархія) провели благодійний ярмарок на якому зібрали 6 тис. грн для ЗСУ.

Також у Рівненській єпархії благодійний ярмарок відбувся на подвір’ї Іоанно-Богословської церкви села Бармаки.

Під час проведення благодійного заходу віряни зібрали 3 тис. грн.

У Волинській єпархії благодійні ярмарки організували віряни Покровському храму м. Луцька, храму на честь Різдва Христового м. Горохова, храму на честь Різдва Христового с. Городище та Воскресенського храму селища Маневичі.

У Володимир-Волинській єпархії до організації ярмарок долучилися парафії Старої Вижівки, Ковельщини,  Ратнівщини та Любомльщини.

21 лютого священнослужителі Полтавської єпархії долучились до благодійного ярмарку, метою якого був збір коштів на автомобіль для батальйону спеціального призначення «Донбас».

На ярмарках, які проводили парафії Конотопської єпархії, були зібрані кошти, котрі спрямують на придбання автівки для прикордонників Глухівщини.

Окрім того, низка ярмарок була проведена у Харківській, Чернівецькій, Кам’янській, Житомирській та інших єпархіях Української Православної Церкви.

 

Просмотров: 449