Благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія на Великий піст

 Возлюблені во Христі брати і сестри!

Божою милістю, в цей важкий для всіх нас рік ми наблизились до початку святого Великого посту. Великий піст, який за кількістю днів називають Чотиридесятницею, призначений для нашого виправлення та вдосконалення. Це час молитовної зосередженості та кропіткої праці над своїм духовним життям, час, коли затихає все зовнішнє, даючи розкритися внутрішньому. «Піст зводить людину на небеса, ставить перед Христом і вводить у спілкування зі святими», — повчає святитель Іоанн Златоуст.

В цьому році, починаючись в складних умовах війни, піст має не пригнічувати нас, а навпаки — підбадьорювати на шляху до радості Світлого Воскресіння Христового. Вступаючи у дні святої Чотиридесятниці, пам’ятатимемо, що піст — не мета, а засіб. Ми накладаємо на себе обмеження, щоб духовно зрости у Христі. Піст — це особливий, дорогоцінний час, даний нам, щоб стати вільнішими від гріховних уподобань, щоб оновити в наших серцях віру, надію та любов.

Благословляємо духовенству, чернецтву і вірянам нашої Української Православної Церкви протягом Великого посту щоденно прочитувати з Псалтирі 45-й і 90-й псалми, а також робити 12 земних поклонів з молитвою Отче наш за мир на нашій багатостраждальній українській землі.

Нехай Спаситель наш Господь Іісус Христос благословить нашу Українську землю і наш народ, щоб ми подвигом посту навчились бути єдиними навколо Істини, Якою є Сам Христос (Ін. 14.6), щоби ми, об’єднані один з одним союзом Божественної любові, успішно долали труднощі і складнощі на шляху нашого земного життя.

 

 

ОНУФРІЙ, 

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Просмотров: 10939