Прямо зараз у Білогородці захоплюють храм Української Православної Церкви (відео)

24 лютого 2023 року архієпископ Білогородський Сильвестр повідомив про спробу рейдерського захоплення прихильниками «ПЦУ» на чолі з «кліриками» цієї структури Михайлівського храму УПЦ в  селі Білогородка Київської області, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Владика Сильвестр просить молитов.

«Дорогі друзі, цей страшний для України день, дехто замість молитви та скорботи захоплює храм. Той храм, котрий у дні війни був і є місцем допомоги для наших солдат та їхніх родин!”, — написав він у себе на сторінці у фейсбук.

На кадрах відео видно, що прихильники «ПЦУ» з болгаркою зрізають двері церкви.

Нагадаємо, 26 червня у селі Білогородка за ініціативи прихильників “ПЦУ” на стадіоні відбулись збори жителів села, на яких вчинили незаконну спробу змінити релігійну приналежність громади Михайлівського храму УПЦ, у той час, як дійсні парафіяни молились біля своєї церкви. Тоді на зборах також виступила голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан (сьогодні ексглава ДСЕС). Держслужбовиця застерегла громадян від порушення законодавства.  

Михайлівський храм с. Білогородка, його настоятель та парафіяни залишилися у лоні Української Православної Церкви під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Просмотров: 89921