У Боярці на Київщині місцева влада влаштувала чергову провокацію, щоб «перевести» парафію УПЦ в «ПЦУ»

25 лютого 2023 року влада міста Боярка на Київщині організовувала збори територіальної громади, з метою так званого переведення Михайлівської парафії УПЦ в «ПЦУ». За словами очевидців, попри те, що голова Боярської ОТГ Зарубін О. О. готував ці збори заздалегідь, розмістивши банери по всьому місту, народ не підтримав його ініціативу і не прийшов. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Зібралося близько 25 людей на 12.00, потім підтяглося ще з 50 осіб. Вірян було понад 400», — повідомляють в мережі журналісти. Хоча у списках вони вказали, що у голосуванні брали участь 392 людини.

Прибічники «ПЦУ» збиралися неподалік від храму й по декілька разів вносили одних і тих же людей у різні списки, щоб хоч якось приховати свої маніпуляції.

«Відразу почалися непорозуміння з голосуванням. Оголошено було, що голосувати можуть тільки мешканці Боярки за умови пред’явлення документа, де вказана реєстрація місця проживання. Проте пішли голосувати й мешканці якихось інших селищ. А ще мусульмани та люди, які ходять в іншу церкву, а зараз прийшли «просто проголосувати». Члени громади оголосили, що не погоджуються з таким нечесним волевиявленням і після невеличкої розмови на підвищених тонах залишили майданчик, повернулися до храму і зробили своє голосування», — йдеться у повідомленні на сторінці у фейсбук «Діалог.тут».

У храмі віряни УПЦ окрім голосування, на якому підтвердили вірність своїй Церкві, звершили молебень.

Зазначається також, що активісти «ПЦУ» вдавалися до провокацій. Поліція, яка була присутня на місці, не втручалася.

Журналісти, після вищезгаданої ініціативи голови ОТГ, поставили досить очевидне питання: «нащо міська влада Боярки прикривається вирішенням релігійних питань, якщо все містечко — один суцільний смітник».

Використано фото t.me/dozor_kozak1

Просмотров: 7499