У Прощену Неділю Мінкульт перетворив зачинений Успенський собор Лаври на локацію арт-туру швейцарського художника

26 лютого 2023 року, Прощену Неділю, день, коли всі православній українці готувалися розпочати подвиг Великого посту, у головній святині України — зачиненому Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври замість традиційної молитви Міністерство культури України влаштувало артистичне дійство. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Успенський собор, який був збудований зусиллями Української Православної Церкви, залишається зачиненим. Цього року віруючі вперше за багато років не змогли помолитися і традиційно отримати благословення на Великий піст у своїй святині.

Натомість Мінкульт продовжує використовувати культову споруду не за призначенням. З повідомлення, яке опублікував міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у соціальних мережах, стало відомо, що у Прощену Неділю відомство перетворило зачинений собор Лаври на локацію арт-туру швейцарського художника.

Це не перша така ініціатива Міністерства культури, коли Дім Божий перетворюють на артистичний майданчик. Раніше, 22 січня, у Трапезному храмі на честь Антонія і Феодосія Печерських відбувся концерт гурту «Хорея козацька», який виконував далеко не духовні піснеспіви. Це викликало обурення віруючих українців, які, зокрема, написали в коментарях на сторінках колективу у Фейсбук: “У Церкві під час війни має звучати молитва!”

Просмотров: 12191