Предстоятель звершив читання другої частини покаянного канону у Покровському монастирі

28 лютого 2023 року, у другий день Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив читання другої частини Великого покаянного канону у Свято-Покровському жіночому монастирі м. Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженнійший Владика очолив Велике повечір’я з читанням другої частини Покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Миколаївському соборі. З Архіпастирем молились насельниці обителі та віряни – парафіяни та паломники Свято-Покровського монастиря.

Звичайне добове коло постового богослужіння складається з Великого повечір’я, Утрені, Часів, Зображальних та Вечірньої. У перші чотири дні Великого посту під час повечір’я читається  Великий канон преподобного Андрія Критського. Хоча зусиль до його створення доклали декілька християнських письменників, назву канон отримав від автора початкового тексту. Великим канон названий не лише за незвичайну об’ємність (близько 250 тропарів), але й за поетичну досконалість, богословську висоту і зворушливість зображених почуттів. 

Завтра Блаженніший Митрополит Онуфрій звершить Літургію Передосвячених Дарів у Хресто-Воздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври.

Увечері того ж дня Предстоятель очолить читання третьої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Вознесенському Флорівському монастирі м. Києва.

Нагадаємо, першу частину покаянного канону Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав за великим повечір’ям у Києво-Печерській Лаврі.

 

Просмотров: 1779