У день великомученика Феодора Тирона Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

4 березня 2023 року, у суботу першої седмиці Великого посту, день пам’яті великомученика Феодора Тирона, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію святителя Іоанна Златоуста у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

На сугубій єктенії помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив хіротонії двох студентів 4 класу Київської духовної семінарії: у священника рукопокладений диякон Олексій Мартинюк, дияконом став Іван Пацалюк.

Після відпусту Предстоятель привітав вірян із завершенням першої седмиці Великого. «Хай Господь, молитвами святого великомученика Феодора, допоможе успішно проводити дні Великого посту і з радістю досягти світлого Христового Воскресіння», – побажав Блаженніший владика та благословив паству.

Нагадаємо, 3 березня Предстоятель звершив Літургію Передосвячених Дарів та освятив коливо у Феофанії.

Просмотров: 1462