Навернути людину у Православну віру можна лише за допомогою любові — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді в Неділю Торжества Православ’я Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій пояснив пастві, чому важливо берегти чистоту віри, а також що необхідно зробити, щоб навернути когось до Православ’я. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, як морський простір неможливо переплисти без корабля, так і для людини неможливим є спасіння без Церкви. Знаючи це, диявол намагався знищити Церкву за допомогою гонінь, а згодом і за допомогою єресей.

«Але Главою Церкви є Христос, і ніхто не може перемогти Христа, а отже ніхто не може перемогти Його Церкву», — наголосив Архіпастир.

Його Блаженство звернув увагу на нерозуміння деяких людей, які говорять: «Яка різниця яка віра? Головне вірити в Бога, а як ти віруєш — це неважливо».

Відповідаючи на такі твердження, Предстоятель зазначив, що для спасіння вірити в існування Бога недостатньо, адже необхідно ще й творити волю Божу.

«Якщо ж ми не знаємо правильно, Хто Такий Бог, то ми не можемо знати, що Він від нас хоче. І ми не можемо творити Його волю, навіть, бажаючи це робити», — підкреслив Першосвятитель.

За словами Предстоятеля, Свята Церква Православна — це святий путівник, який кожній людині показує шлях, що веде до Царства Небесного. Завдяки Православній вірі навіть останній грішник може в одну мить піднятися, як це сталося із благорозумним розбійником.

Також берегти чистоту віри важливо і тому, що єресі служать причиною релігійних протистоянь.

«Коли в країні дають початок протистоянню на релігійному ґрунті, країна перебуває в небезпеці поділу, розпаду», — наголосив Блаженніший владика.

Окрім того, у своєму слові Предстоятель розповів про єдиний засіб, за допомогою якого можна навернути іншу людину в Православну віру.

«Якщо я хочу, щоб хтось став православним, то це не робиться за допомогою вогню та меча, це робиться за допомогою любові. Покажи, що в тобі більше любові, ніж у твоєму супротивнику. І твій супротивник до тебе прийде. А якщо ти хочеш його вогнем і мечем підкорити, то нічого не вийде, ти лише його озлобиш і віддалиш ще далі від себе», — сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 2246