У Київській духовній академії вийшов з друку переклад книги Псалтир українською мовою

9 березня 2023 року вийшов з друку переклад Псалтиря або Книги псалмів українською мовою, рецензований Київською духовною академією, відредагований і адаптований згідно з богослужбовою традицією Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

Видання здійснено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за сприяння Керуючого справами Української Православної Церкви, заслуженого професора КДА митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.

До друку Книгу псалмів українською мовою підготовано Видавничим відділом Української Православної Церкви.

Науковим редактором став викладач Київської духовної академії, кандидат богослов’я Сергій Васильович Ковач.

В основі даного видання Псалтиря лежить робота Синодальної літургічно-богослужбової комісії Української Православної Церкви. Переклад був виконаний відповідно до даних сучасної біблеїстики та наріжних засад наукового перекладу біблійних текстів. Текст відредагований і адаптований згідно з богослужбовою традицією Української Православної Церкви.

Придбати Псалтир українською мовою можна на сайті «Титло».

Нагадаємо, 27 грудня 2021 року на засіданні Священного Синоду УПЦ було ухвалено рішення про підготовку та видання повної Біблії українською мовою.

Просмотров: 5911