Православні українці відсвяткували свято парафії УПЦ в Брюсселі (оновлено)

12 березня 2023 року, в день вшанування Собору усіх преподобних Києво-Печерських, парафія Української Православної Церкви у Брюселі відзначала престольне свято. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення настоятеля парафії УПЦ в Брюсселі протоієрея Димитрія Попеску, участь у престольному святі взяли співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ священник Василій Пріц, настоятель храму на честь Світлописанного образу Божої Матері м. Києва протоієрей Валентин Павленко, та священники, які опікуються нашими співвітчизниками в Бельгії: протоієрей Петро Чопик та священник Василій Максимишинець.

Перед початком Божественної літургії відбулося освячення Брюсельської ікони Божої Матері, яка відтепер буде щодня доступна для поклоніння у храмі.

Також пролунали привітання від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, які озвучив співробітник ВЗЦЗ УПЦ священник Василій Пріц.

Традиційно на богослужінні всі уклінно молилися за мир і перемогу України на війні, а також за здоров’я наших воїнів.

Після Божественної літургії для вірян було проведено Таїнство Соборування, яке звершили настоятель парафії УПЦ прот. Димитрій, священник Адріан Тірон (Румунська Православна Церква) та гості свята у священному сані.

По закінченню Таїнства, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, за допомогу у звершенні пастирської опіки православними українцями, настоятель храму на честь свт. Григорія Палами Румунської Православної Церкви у м. Брюссель священник Адріан Тірон був нагороджений Грамотою та пам’ятним наперсним хрестом Предстоятеля Української Православної Церкви.

Також для парафій УПЦ у м. Антверпен, якою опікується прот. Вадим Паєвський, та у м. Спа, якою опікується протоієрей Петро Чопик, парафія м. Брюссель подарувала Богослужбові Євангелія.

На свято прибули віряни не лише з Брюсселю, але й з інших міст Бельгії, і навіть з сусідніх країн, зокрема з Нідерландів, Франції, Люксембургу та Німеччини.

Просмотров: 3490