Боголюбивий народ не зрадить свою Церкву – Керуючий справами УПЦ

13 березня 2023 року Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній заявив, що український народ на генетичному рівні відчуває, де істина і благодать Божа. Боголюбний український народ любить свою Церкву і не зрадить її. Про це митрополит Антоній заявив у зверненні, яке опублікували на його сторінці в YouTube, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Керуючий справами УПЦ нагадав, що згідно з Конституцією, держава не має права втручатися у внутрішнє церковне життя. А дії щодо дискредитації Української Православної Церкви грубо порушують принципи Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Цей визначальний міжнародний документ гарантує людині право дотримуватись і сповідувати будь-яку релігію, а релігійні організації захищає від дискримінації. Митрополит Антоній також зазначив, що взяті на себе державою обов’язки за результатами підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом не допускають порушення основних прав і свобод, які гарантують свободу совісті та віросповідання.

«Але попри ці фундаментальні демократичні постулати в Україні спочатку на всіх рівнях шельмується Православна Церква, яка плекала наш народ. А потім штучно створюється нова релігійна конфесія, яка оголошується більш українською, більш патріотичною. І під цю організацію створюються нові закони, щоби відібрати майно законних власників, тобто на державному рівні узаконити церковне рейдерство. Хто не згоден з такою версією – оголошуються «другосортними». У результаті, за задумом авторів цього сценарію, Українська Православна Церква має повністю зникнути», – сказав митрополит Антоній.

Ієрарх УПЦ звернувся до гонителів Церкви: «Хочу запитати тих, хто готував та видавав розпорядження про припинення для нашої Церкви оренди храмів та інших лаврських приміщень. Панове, а скільки ви особисто пожертвували на реставрацію Лаври? Яке моральне право ви маєте розпоряджатися народною святинею?», – заявив він.

Гонителів Церкви Керуючий справами УПЦ закликав згадати про те, що Бог осміяний бути не може. «Ви робите замах на один із наділів Божої Матері – Києво-Печерську Лавру. Якщо ви робите це несвідомо – схаменіться! Ви женете тих, хто любить свою Батьківщину, хто молиться за Україну та її людей», – сказав він.

«Але ми маємо захист! Це – Господь Бог. Як свідчить історія, доля гонителів та їхніх нащадків – незавидна та трагічна. Тому ще раз благаємо: схаменіться! Не беріть на душу злочин гонителів і не робіть співучасниками цього беззаконня ціле суспільство. Тому що перед Богом доведеться за все відповісти», – сказав митрополит Антоній.

Просмотров: 12935