У Бориспільській єпархії звершено постриг у велику схиму, у Дніпропетровській — чернечий постриг

16 березня 2023 року у Бориспільській єпархії відбувся постриг у велику схиму насельника Преображенського Княжицького чоловічого монастиря. Цього ж дня у Миколаївському Самарському Пустинному чоловічому монастирі м. Новомосковська Дніпропетровської єпархії відбувся чернечий постриг. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Преображенського Княжицького монастиря та пресслужбу Дніпропетровської єпархії.

Постриг у велику схиму насельника та духівника Княжицького монастиря архімандрита Корнилія звершив намісник обителі єпископ Згурівський Амвросій.

У схимницькому постризі духівник монастиря отримав ім’я Кронід — на честь мученика Кроніда Олександрійського.

Чернечий постриг у Самарській обителі звершив священноархімандрит монастиря митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.

У Миколаївському храмі монастиря чтець Іоанн Розвадовський прийняв чернецтво з ім’ям Нестор — на честь преподобного Нестора Літописця, Печерського.

За богослужінням молилися вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Петропавлівський Андрій, духовенство Дніпропетровської, Київської та Кременчуцької єпархій.

Після постригу владика Іриней звернувся до новопостриженого ченця зі словом проповіді, після чого монах Нестор та братія на чолі з митрополитом Іринеєм пройшли хресним ходом до Трапезного храму на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських, де протягом кількох днів читатиметься Псалтир.

Просмотров: 812