Всесвітня рада церков висловила занепокоєння становищем навколо Києво-Печерської Лаври та знову закликала до миру

Генеральний секретар Всесвітньої ради церков (ВРЦ) пастор Джеррі Піллей висловив занепокоєння та смуток з приводу дій проти Української Православної Церкви, вчинюваних у той час, коли відбувається російське вторгнення до України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВРЦ.

«На жаль, такі дії – включно з діями відносно чернечої громади УПЦ, яка проживає в стародавній Успенській Києво-Печерській Лаврі, – спрямовані, схоже, проти самої Церкви, – сказав Генеральний секретар Всесвітньої ради церков. – Дії, які вчиняються проти УПЦ, судячи з усього, дійсно підіймають серйозні питання стосовно дотримання свободи віросповідання та переконань».

Піллей також відзначив, що хоча ВРЦ засудила російське вторгнення до суверенної держави Україна, вона водночас наголошує на важливості захисту присутності й свідчення Церкви, де б вона не знаходилася.

«ВРЦ пильно стежитиме за цим становищем і реагуватиме належним чином відповідно до засад міжнародного права прав людини та захисту свободи віросповідання, – заявив він. – Водночас ВРЦ продовжує заохочувати діалог заради миру, у тому числі між церквами-членами ВРЦ та її екуменічними партнерами в Росії, Україні й по всьому світу».

Генеральний секретар ВРЦ висловив своє переконання в тому, що християнські лідери можуть і повинні «приносити світло, надію та зцілення в цих трагічних обставинах», і заявив про намір скликати в найближчому майбутньому «круглий стіл за участі церковних лідерів з відповідних країн».

Просмотров: 3309