На Буковині рейдери «ПЦУ» під час захоплення храму до крові побили парафіян УПЦ (+відео)

18 березня 2023 року рейдери «ПЦУ» під час штурму храму в ім’я святого великомученика Димитрія Солунського в селі Юрківці Чернівецької області до крові побили вірян Української Православної Церкви, які захищали своє право на свободу віросповідання. Ієрарх УПЦ підкреслив, що такі дії «ПЦУ» зміцнюють в душах вірян нашої Церкви вірність канонічному Православ’ю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Пролита кров…», — написали об 11:06 в телеграм-каналі Чернівецько-Буковинської єпархії, за пів години було опубліковано повідомлення, що активісти «ПЦУ» зірвали ворота. За дві години з’явилася інформація, що «пішли в хід болгарки, рубають двері». Зрештою прихильники «ПЦУ» захопили храм.

Зазначається, що серед вірян Української Православної Церкви є поранені жертви агресії прибічників «ПЦУ». Переважно активісти, які прийшли захоплювати храм УПЦ, підіймали руку на жінок. Поліція проявила бездіяльність.

«Як і у радянські часи, саме на жінок нині лягає великий тягар збереження православної віри!», — зауважили в єпархії.

Пізніше єпархіальна пресслужба опублікувала жахливе фото з коментарем: «близько 12:00 бандити ПЦУ гатили ломом по воротах Свято-Димитрівсього храму села Юрківців та відірвали палець парафіянину храму».

«Такі дикунські дії представників “ПЦУ” відображають внутрішнє наповнення всіх оманливих заяв керівництва цієї структури. Агресія, наклепи, обман — це те, що нічого спільного не має з Христовим вченням. Ці події красномовно переконують — поведінка послідовників “ПЦУ” не лякає, а лише зміцнює в душах вірян нашої Церкви вірність канонічному Православ’ю, вірність Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, вірність своїй релігійній совісті, яка не допускає думки про зраду своїй вірі», — прокоментував ситуацію Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

 

 

 

Просмотров: 1641