«Нам дуже шкода, що Держава уникає діалогу зі значною частиною українського народу, які є віруючими УПЦ» — митрополит Климент

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент прокоментував заяву прессекретаря Президента Сергія Никифорова щодо того, що Президент України на сьогодні не запланував зустріч із представниками Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на t.me/stranaua.

«Нам дуже шкода, що держава уникає прямого контакту та діалогу зі значною частиною українського народу, яка є віруючими УПЦ. Нам дуже шкода, що держава артикулює перекрученими фактами про Українську Православну Церкву. Звинувачує УПЦ у всіх гріхах і при цьому не знаходить можливості пояснити свою позицію та зробити все, щоб розвивався діалог між Церквою та Державою в Україні», – зазначив владика.

«Я так розумію, враховуючи всі попередні заяви представників влади, які говорили про те, що розпалення конфлікту між державою і Українською Православною Церквою вигідно лише країні-агресору, сьогодні, можливо, ми маємо ситуацію, коли діють якісь деструктивні сили, які на догоду зовнішнім ворогам намагаються розпалити конфлікт всередині України на релігійному грунті, – додав митрополит Климент. – Українська Православна Церква абсолютно не винна у цьому і ми намагаємося зробити усе необхідне і все можливе  для того, щоб державно-церковні стосунки в Україні розвиватися гармонійно і абсолютно відповідали Конституції України і законодавству».

Щодо подальших дій владика сказав так: «Думаю, що відповідно до тих всіх звернень і масових прохань вірян УПЦ щодо ситуації з Києво-Печерською Лаврою, ми будемо і далі намагатися зробити так, щоб представники влади почули своїх громадян, тому що найвищим носієм влади в Україні є народ, є громадяни України, в тому числі і віруючі громадяни Української Православної Церкви, які сьогодні знаходяться в лавах ЗСУ і члени їх родин, також багато інших свідомих патріотів нашої держави, які почуваються, м’яко кажучи, ображеними і відчувають пряму образу їх релігійних почуттів такими заявами і такою поведінкою влади».

Просмотров: 2310