Предстоятель та члени Священного Синоду УПЦ прибули до Офісу Президента України (трансляція)

Члени Священного Синоду Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм прибули до Офісу Президента України з метою донести до керівництва держави позицію Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент: «Члени Священного Синоду написали звернення до Президента Володимира Зеленського і хочуть йому особисто пояснити ситуацію, яка вона є насправді. Ми прийшли, щоб донести до Президента позицію не лише членів Священного Синоду, а й мільйонів віруючих УПЦ. Ми вважаємо, що Президенту не доносять правдивої інформації про УПЦ. Судячи з тих заяв, які лунали, інформація про УПЦ спотворюється та створюється неправдивий образ наших вірян. Ми завжди виступали за конструктив, прагнули, щоб розвивалися стосунки між Державою та УПЦ. Такий діалог — це важливий аспект, який пов’язаний з розвитком громадянського суспільства».

Владика розповів про величезну допомогу ЗСУ та для усіх потребуючих під час війни. В першу чергу, підкреслив ієрарх УПЦ, потрібно віддати шану захисникам і захисницям – віруючим УПЦ, які сьогодні боронять нашу Батьківщину від військової агресії, а дехто з них поклав життя за свою Державу.

«Українська Православна Церква – це Церква патріотів, Церква Українського народу, не потрібно відгороджуватися парканами від громадян України. Віруючі УПЦ заслуговують на те, щоб вони були почуті, і щоб держава не ставилася до них як до людей другого ґатунку, щоб не було ворожнечі у суспільстві. Хочеться сподіватися, що очільники нашої Держави зможуть не лише почути, але й побачити конкретні справи, які віряни щоденно здійснюють для своєї Батьківщини».

Орієнтовно о 13:30 до членів Священного Синоду вийшла представниця Офісу Президента і запропонувала передати Звернення Президентові. Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що ієрархи сподіваються зробити це під час особистої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

О 14:30 у ЗМІ з’явилася інформація, що в Офісі Президента повідомили про відмову у зустрічі з керівництвом Української Православної Церкви, зазначивши, що Президент України на сьогодні не запланував зустріч із представниками УПЦ.

«З делегацією зустрілися співробітники профільних департаментів Офісу Президента, щоб отримати звернення, зареєструвати його та передати на подальший розгляд. На цей момент представники УПЦ МП таке звернення передавати відмовилися», — передає слова С. Нікіфорова видання.

Нагадаємо, що Священний Синод змушений був прийти безпосередньо до Офісу Президента з метою донести інформацію про позицію Української Православної Церкви, у зв’язку з тим, що попередні звернення на адресу представників влади були проігноровані, жодної відповіді на них Церква не отримала.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Климент прокоментував заяву прессекретаря Президента Сергія Никифорова щодо того, що Президент України на сьогодні не запланував зустріч із представниками Української Православної Церкви, так: «Нам дуже шкода, що держава уникає прямого контакту та діалогу зі значною частиною українського народу, яка є віруючими УПЦ. Нам дуже шкода, що держава артикулює перекрученими фактами про Українську Православну Церкву. Звинувачує УПЦ у всіх гріхах і при цьому не знаходить можливості пояснити свою позицію та зробити все, щоб розвивався діалог між Церквою та Державою Україна».

У Києві прозвучали сирени повітряної тривоги. Блаженніший Митрополит Онуфрій та члени Синоду направилися в укриття.

«Ми чекали на Президента близько двох годин. Зараз почалася повітряна тривога, яка не дає нам можливості перебувати тут далі», — сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

На офіційному сайті УПЦ опубліковано Звернення до Президента України.

Запис трансляції з місця подій також доступний на офіційній сторінці УПЦ у фейсбуці за посиланням: https://fb.watch/jnZp4yvC8M/

Просмотров: 34604