Спільнота Бозе стурбована ситуацією в українському Православ’ї

У спільноті Бозе, яка поєднує у собі монахів і черниць з різних християнських церков, висловили занепокоєння з приводу ситуації в українському Православ’ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на monasterodibose.it.

Представники спільноти зазначають, що останніми роками Українська Православна Церква під керівництвом Блаженнішого Митрополита Онуфрія стикається з дедалі сильнішими актами приниження, оскільки її вважають надто близькою до РПЦ, що є безпідставним і невиправданим звинуваченням.

У Бозе звернули увагу, що останній акт тиску зроблено у вигляді вигнання монахів УПЦ зі знаменитої Києво-Печерської Лаври разом із духовною академією, якщо до 29 березня вони не підпорядкуються іншій українській церковній юрисдикції.

«Ми сприйняли цю звістку з глибоким сумом», – зазначили представники спільноти.

Також у монастирі Бозе зауважили, що із Києво-Печерською Лаврою вони мають дружні зв’язки.

«Прикликаємо Божу милість на український народ, на християн, які живуть на цій землі, і зокрема на ченців Лаври. Закликаємо наших друзів та гостей однаково молитися за те, щоб це жахливе нещастя скоро закінчилося й скоро знову встановився мир», – йдеться в повідомленні монастиря.

Просмотров: 2434