Віряни в Юрківцях на Буковині: Ми залишилися без храму, але вірними Богу, Церкві та своєму Предстоятелю (відео)

Віряни в Юрківцях Чернівецької області записали відеозвернення, в якому розповіли, що вони залишилися без храму, але вірними Богові, своїй Церкві та Предстоятелю. Відеозвернення опублікували у telegram-каналі Чернівецької єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні Хрестопоклонна неділя, учора у нас забрали храм. Дуже багато наших вірян постраждали від людей, які прийшли з ломами та болгарками, одержимі злим духом. Вони вигнали нас із храму, побили наших вірян, принизили наших дітей. Але віру нашу не зламати. І ми залишилися вірними УПЦ та Блаженнішому Онуфрію. Ми сьогодні служили літургію тут, де понад сто років стояв храм Божий. Ви бачите, скільки людей залишилося вірними УПЦ. Христос Воскрес!», – розповіли віряни в Юрківцях.

«Впевнені, що із такими людьми в Україні ще буде майбутнє! Може, не за нашого життя, а за життя наших дітей буде подолано розкол», – зазначили у Чернівецькій єпархії.

Нагадаємо, 18 березня 2023 року рейдери “ПЦУ” захопили храм великомученика Димитрія Солунського в Юрківцях Чернівецької області, до крові побивши вірян УПЦ, а одному парафіянину відірвали ломом палець.

Раніше, 22 жовтня 2022 року, у селі Юрківці на зборах територіальної громади відбулося незаконне голосування за зміну юрисдикційного підпорядкування храму в ім’я святого великомученика Димитрія Солунського на користь “ПЦУ”. Парафіяни Димитрівського храму на зборах релігійної громади підтвердили свою вірність УПЦ.

Просмотров: 1495