Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій очолив акафістне моління до Божої Матері в Академічному храмі Київських духовних шкіл

22 березня 2023 року в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що розташований на Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври, під час вечірнього богослужіння було звершене соборне читання Акафіста до Божої Матері перед Її іконою “Києво-Братська”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

Богослужіння очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні Голови Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, викладачів та студентів Київських духовних шкіл, а також гостів у священному сані.

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

За богослужінням молилися викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

Після читання Акафіста були піднесені сугубі прохання та молитва за мир в Україні та здоров’я українських захисників.

Наприкінці богослужіння навколо храму була звершена хресна хода з шанованим образом Божої Матері.

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра щосереди під час вечірнього богослужіння в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці звершується соборне читання Акафіста перед Києво-Братською іконою Божої Матері — Покровительки Київських духовних шкіл. Текст Акафіста був підготований кафедрою церковно-практичних дисциплін КДАіС, після чого ухвалений Літургічною комісією при Священному Синоді Української Православної Церкви. 23 листопада 2022 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія затверджено для богослужбового використання текст служби і Акафіста Божій Матері на честь Її ікони «Києво-Братська».

Просмотров: 1244