У Житомирській та Мукачівській єпархіях звершено чернечі постриги

21 березня 2023 року у Преображенському Тригірському чоловічому монастирі Житомирської єпархії відбувся чернечий постриг. 22 березня 2023 року чернечий постриг відбувся в Іоанно-Богословському чоловічому монастирі села Сільце Мукачівської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Чин постригу у Тригірському чоловічому монастирі звершив митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. У постризі новий чернець отримав ім’я Паїсій, на честь преподобного Паїсія Святогорця (день пам‘яті 12 липня).

Після завершення молитви архіпастир привітав монаха Паїсія з прийняттям ангельського образу та звернувся до нього зі словами настанови.

Монашеський постриг в Іоанно-Богословському чоловічому монастирі села Сільце звершив митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор.

Послушника обителі Миколая Маковецького архіпастир постриг в мантію з іменем Макарій, на честь преподобного Макарія Великого.

Після завершення постригу митрополит Феодор звернувся до всіх зі словами проповіді.

Архіпастир привітав ігумена обителі архімандрита Луку (Томишинця) та братію з постригом нового насельника, а новопостриженому монаху Макарію побажав з жертовністю служити Богу, Святій Православній Церкві та людям.

Просмотров: 2174