Звернення студентів КДАіС, рідні яких захищають Україну на фронті (відео; eng. subtitles)

Address of students of the Kyiv Theological Academy and Seminary, whose relatives are defending Ukraine at the front.

Студенти Київської духовної академії і семінарії, рідні та близькі яких боронять від ворога Україну, звернулись до Президента України В. Зеленського, уряду України й усіх, від кого це залежить, з проханням не виганяти Київські духовні школи з Києво-Печерської Лаври та дати можливість навчатися. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує це відеозвернення з посиланням на пресслужбу КДАіС.

З початку повномасштабного військового вторгнення Росії проти України Київська духовна академія разом зі всією Українською Православною Церквою та всіма українцями виступила на захист України та засудила агресора.

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра Київські духовні школи не перестають надавати всебічну підтримку українським захисникам та цивільним, які постраждали під час війни. В стінах Академії знайшли свій прихисток ті, котрі через війну втратили свою домівку. З початку війни рідні та близькі студентів і вихованців КДАіС захищають нашу Батьківщину в лавах Збройних Сил України. Силами нашої Церкви було доставлено тонни гуманітарної допомоги постраждалим від військових дій. Академія, як і вся повнота нашої Церкви, постійно молиться за українську владу та українських захисників, з нетерпінням чекаючи перемоги та повернення військовослужбовців додому.

Проте, на превеликий жаль, 29 березня 2023 року Київські духовні школи повинні покинути місце свого перебування у зв’язку з рішенням Міністерства культури та інформаційної політики України.

Зважаючи на це, студенти, рідні та близькі яких боронять від ворога Україну, звернулись до Президента України В. Зеленського, уряду України і всіх, від кого це залежить, з проханням не виганяти Київські духовні школи з Києво-Печерської Лаври та дати можливість навчатися, щоб і далі нести свою невидиму, але важливу службу, а саме молитву до Бога про перемогу України і довгоочікуваний мир.

Просмотров: 871