Митрополит Климент про недопущення паломників у Почаїв — даний інцидент сколихнув релігійне суспільство по всьому світу (відео)

Владика зазначив, що даний інцидент сколихнув не тільки усе релігійне суспільство в Україні, але отримав великий відгук занепокоєння від наших православних братів з-за кордону.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент прокоментував ситуацію навколо недопущення паломників Чернівецької єпархії на молитву в Почаївську Лавру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Події, які трапилися 24 березня у місті Чернівці, пов’язані із недопущенням вірян Української Православної Церкви до паломництва у Почаївську лавру, сколихнули не тільки релігійне суспільство в Україні, але сьогодні ми уже отримали великий відгук непокоєння від наших православних братів з-за кордону, адже те, що відбулося за потурання правоохоронних органів, виходить за всі межі й Закону України, і моралі», — підкреслив митрополит Климент.

Він зазначив, що «надзвичайно болюче дивитися кадри, коли представники поліції та інших правоохоронних органів силоміць витягують з автобуса жінок, дітей, а також матерів солдатів ЗСУ, і, окрім цього, ще й погрожують паломникам якимись санкціями. Ми знаємо, що є інформація про те, що автобуси, якими володіли перевізники для того, щоб здійснити паломництво, були конфісковані начебто на ЗСУ, проте ніяких документів про це не видавалося, тому є великі підстави говорити, що ці автобуси просто вкрали правоохоронні органи. І навряд чи вони до ЗСУ дійдуть», — зазначив ієрарх УПЦ.

Окрім того, за словами владики, «представники силових органів вдавалися до надзвичайно брутальних методів, залякуючи вірян врученням повісток, відправленням в гарячі точки, якщо вони будуть відвідувати православні святині».

«Мабуть, що саме такі дії правоохоронних органів є самою великою дискредитацією патріотичного обов’язку кожного громадянина України, й, звичайно, це ганебний факт, що у нас в правоохоронних органах є саме такі люди, які за державний кошт, за державний бюджет переслідують громадян за їх релігійними переконаннями», — сказав він.

«Українська Православна Церква закликає керівництво Держави, представників влади втрутитися в цю ситуацію, щоб раз і назавжди унеможливити такі безкарні терористичні дії правоохоронних органів стосовно тих звичайних вірян», — сказав Голова Інформаційно-просвітницького відділу.

Просмотров: 20352